Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Представник Президента готовий до будь-яких подій

23 жовтня, 00:00

На вчорашньому брифінгу в адміністрації Президента представник Леоніда Кучми в парламенті Роман Безсмертний, коли стало відомо, що закон про вибори буде підписано, сказав: «Інтрига навколо закону має кілька боків медалі. Думаю, що сили, які роздмухували пристрасті та зацікавлені в них, цю медаль (тобто владу на наступних виборах) так і не отримають. Можливість оцінки закону Конституційним Судом розглядалася ще кілька місяців тому. І тоді, як пам'ятаєте, ми відкинули цей шлях».

Безсмертний наголосив, що на виборах будуть головними не загальні положення, а їх конкретні технології. Бо вже навіть зараз виникли проблеми - потрібно прийняти закони про округи та виборчі комісії. Виявляється, єдиною метою звернення Президента до Верховної Ради було не що інше як бажання убезпечити вже майбутній парламент від запрограмованих колізій. На думку "лише народного депутата" Романа Безсмертного, за прийняття законів подібним чином (порушення процедури, майже 13-разові спроби голосування) необхідно карати. І взагалі, є нагальна потреба нарешті докладно виписати стосунки на лінії: Президент - парламент.

Показово, що пан Роман під час свого брифінгу вельми зловживав формулюванням про те, що його висловлювання є думкою саме Безсмертного-нардепа (цікаво, з якого це часу пересічні народні обранці проводять свої прес-конференції під дахом адміністрації Президента).

У цілому ж Роман Петрович від підписання закону великої радості не виявляв. І закон не такий, і прийнятий з порушенням процедури та й гарантій немає, що Конституційний Суд не визнає вже вибори 1998 року недійсними. "Я як політик готовий до розвитку будь-яких варіантів подій», - зазначив представник Президента України в парламенті.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати