Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Плідний «мозковий штурм»

У Вінниці Європейський молодіжний парламент України провів регіональну сесію
11 квітня, 11:46
ФОТО З ФЕЙСБУК-СТОРІНКИ ЄМП

Майже 90 молодих людей з різних куточків України, а також представники громадських організацій з Естонії, Нідерландів, Португалії, Румунії, Словаччини, Туреччини та Бельгії, з’їхалися до Вінниці регіональну сесію Європейського молодіжного парламенту України. Упродовж трьох днів, з 7 до 9 квітня, вони обговорювали питання, які стосуються «розумних» міст, захисту прав інтелектуальної власності, розвитку ефективної транспортної системи, підвищення фінансової грамотності, розвитку кібербезпеки та інших технічних інновацій. Основна частина занять проходила на базі Вінницької обласної бібліотеки імені Тімірязєва. А Генеральна асамблея відбулася в залі засідань Вінницької облради.

«У Вінниці Європарламент не вперше. Подібні сесії проводилися у 2009 та 2012 роках. Але цього разу ми попрацювали досить плідно. Усі учасники були розділені на команди-комітети. Кожна напрацьовувала свої ідеї та пропозиції щодо вирішення нагальних проблем державного та європейського масштабу. Усі проекти були презентовані і обговоренні на фінальному засіданні сесії — Генеральній асамблеї, — розповідає президент регіональної сесії ЄМП України у Вінниці Галина ВІРТ. — По завершенні кожен учасник отримав сертифікат та запрошення долучитися до нашої організації. А авторів кращих ідей запросили взяти участь у конференції, яка незабаром пройде у Харкові. Саме на ній буде обрано членів двох делегацій, які представлятимуть Україну на міжнародному зібранні молодих лідерів у Грузії та Литві».

Крім робочих зустрічей, молоді люди мали досить насичену культурну програму. Вони пройшли екскурсійними маршрутами Вінниці та організували кілька тематичних вечірок. Одна з найцікавіших — Eurovillage — була присвячена національним стравам різних країн світу. Найбагатше на ній була представлена традиційна українська кухня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати