Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Парад оркестрів

Із 8 по 30 серпня в Києві відбуватиметься фестиваль «Літні музичні промені»
07 серпня, 11:36
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Традиційно, у серпні під час театрального та концертного міжсезоння Національна філармонія України влаштує меломанам справжнє свято музики: впродовж місяця триватиме фестиваль «Літні музичні промені» — п’ять українських оркестрів, тринадцять концертів, вишукані програми з творів класики різних епох і стилів, диригенти і солісти зі США, Німеччини, Австрії та України!

Так, чотири концерти дасть Філармонічний симфонічний оркестр. Двома з них диригуватимуть українці Ігор Палкін та Віталій Протасов, а в інших двох за диригентським пультом виступлять гості з-за кордону — Крістофер Ліндон Гі з Америки та Грегор Беттхер із Німеччини. Окрасою одного з вечорів стане виконання творів класика сучасної української музики, всесвітньо відомого композитора Валентина Сильвестрова.

По три програми готують Київський камерний і Національний духовий оркестри. Останній представить перевірені часом і улюблені публікою монографічні концерти, присвячені кіномузиці: Енніо Морріконе, Джон Вільямс, Ханс Ціммер.

Програму з «легкої класики» для двох своїх концертів запропонує ансамбль солістів «Київська камерата» під орудою Валерія Матюхіна.

Нарешті, всього один (але який!) концерт зіграє Національний камерний ансамбль «Київські солісти». У програмі під назвою «Епоха Просвітництва» прозвучать твори Боккеріні, Гайдна, Карла Філіпа Емануеля Баха (другого з п’яти синів Йоганна Себастьяна Баха) і Моцарта. Диригуватиме знавець старовинної музики і автентичного її виконавства, колишній киянин з віденською пропискою, Ілля Король.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати