Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Обіцянками не помиєшся!»

На допомогу військовим, які залишилися без води, прийдуть пожежні машини
01 серпня, 12:27

На Дніпропетровщині у розпал літньої спеки жителі військових містечок мітингували під будівлями облдержадміністрації й обласної ради. «Військові хочуть пити», «Обіцянками не помиєшся!», — з такими гаслами вийшли на акцію протесту мешканці Гвардійського і Черкаського — відставні військові, учасники АТО і члени їхніх сімей, які страждають через відсутність води. Вони розповідають, що якщо раніше через несправний водопровід городяни мали хоча б обмежену подачу води — кілька годин на добу, то сьогодні військові і їхні сім’ї частенько взагалі не бачать води.

«Води немає через постійні пориви водопроводу. Труби навіть відремонтувати неможливо, тому що вони просто розпадаються. Капітального ремонту від влади добиваємося вже не перший рік. 48 кілометрів трубопроводу повинні були зробити за 2016—2017 рік — гроші на це направляли всі селища. Проте досі це не зроблено. Окрім відсутності води, ми маємо проблеми з опаленням і каналізацією: стоками заповнені всі підвали і колодязі», — розповів один із місцевих жителів.

Керівництво облдержадміністрації не залишилося байдужим до проблем військових. Їм пообіцяли, що воду для господарських потреб возитимуть пожежними машинами з Дніпра. Про це у «Фейсбуці» повідомила активістка Лілія Корчун. «Проблеми з водою накопичувалися роками. На сьогодні вирішити їх одразу неможливо. Сьогодні і до моменту нормалізації подачі води водопроводом є лише один варіант доставки води: пожежні машини. У зв’язку з тим, що в Новомосковську теж проблема з водою, постачати воду в містечка найближчими днями планують із Дніпра»,  — пише активістка.

Варто зазначити, що не менш тривожна обстановка склалася і в районному центрі — місті Новомосковськ. Там мешканці сидять без води нібито через заборгованість у 13 мільйонів гривень. При цьому оплата населення за послугу, за даними громадських діячів, становить 95%. Поки питання вирішується, населенню постачатимуть технічну воду. За словами людей, через відсутність водопостачання в Новомосковську зачинено дитячі садки.

Невдоволені ситуацією городяни вийшли на мітинг до будівлі, де міститься комунальне підприємство «Новомосковськводоканал». Жителі міста вирішили взяти ініціативу у власні руки. На мітингу люди прийняли «меморандум народної недовіри». У ньому вони висловили своє обурення і недовіру цілій низці посадових осіб, бездіяльність яких, на їхню думку, поставила місто на межу гуманітарної катастрофи. Новомосковці вимагають відставки чиновників і притягнення до відповідальності всіх, із чиєї вини виникла величезна заборгованість за водопостачання. Ця народна петиція була відправлена в Новомосковську міськраду.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати