Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Не забувайте про ворога!

Під час війни корисно і необхідно нагадувати про джерела реальних небезпек для країни
09 квітня, 18:43
ФОТО З «ФЕЙСБУКУ» IGOR FESHCHENKO

На днях на вуличних банерах та агітаційних газетах з’явився знімок, де Президент України Петро Порошенко і президент РФ Володимир Путін дивляться один одному в очі. Зрозумілий натяк і зрозумілий образ. Боксери перед боєм перевіряють психологічну витримку саме поглядами. Дехто не витримує, дехто дає фальстарт і проявляє знервованість до бою, послаблюючи свої позиції. А дехто вміє чекати. Безумовно, Росія вичікує. За нею — потужна армія, ресурси та імперські амбіції. За Україною — 13 тисяч загиблих, мільйони переселенців, політичні інтриги і популізм. Особливо для Кремля згадане очікування приємне після результатів першого туру виборів президента України, де Порошенко, який в зовнішній політиці проявив свою чітку позицію спротиву Москві, отримав удвічі менше голосів від свого головного конкурента Володимира Зеленського. І це при тому, що тривалий час (до Нового року) більшість експертів передбачало вихід у другий тур разом з чинним Президентом його опонентку — Юлію Тимошенко. І перший, і друга достатньо вклались у масштабні заходи, форуми, прес-конференції та цілі армії інтернет-ботів. Та ситуація склалась інакше... Обкатані на минулих кампаніях і вже тривіальні технології зіткнулися з абсолютно новим підходом, коли ораторські здібності поступилися мовчанню, справи поступилися навіяному фільмами та шоу образу. Зрештою загроза війни, яка триває, почала відходити в свідомості багатьох громадян на другий план.

Та згаданий знімок на плакатах та шпальтах газет прямо натякає на те, що йдеться не про боротьбу Петра Порошенка з Володимиром Зеленським, а про боротьбу нинішнього курсу держави з Кремлем, який уособлює Володимир Путін. Знає про це сам Зеленський чи ні — це вже інше. Проте хоч як хто сприймав та оцінював дії Порошенка, ми маємо доволі ясні реалії війни. А війна — це завжди загроза втрат, це завжди наявність ворога, який використовує всі засоби впливу та тиску. І ворогу слід дивитися в очі!

Тому можна скільки завгодно іронізувати зі згаданого образу «Порошенко VS Путін» (цим особливо так люблять займатись користувачі соціальних мереж), але ми — українці — все ж таки перебуваємо не в телевізійному серіалі. І на нинішньому політичному рингу вирішується не лише доля політиків, а перш за все, наша державність. Наш ворог цілком реальний. Він має і назву, і імена. Тому позиціонування Петра Порошенка, як борця з цим ворогом цілком виправдане.Суспільство має навчитись мобілізації та в найвідповідальніший момент проявляти максимальну згуртованість проти загрози. І подібні знімки корисні не лише для кількості «галочек» у бюлетенях. Вони необхідні нам для нагадування про згадану загрозу, яка нікуди не зникає.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати