Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Мерседеси» банкірів знайшлися!

20 травня, 00:00
Але не зрозуміло, хто за них платив Оксана ПАНЧЕНКО, Віталій КУКСА, «День»

Походження і подальша доля вісімдесяти престижних автомобілів («День», № 89, 90), які возили делегатів з’їзду ЄБРР, схоже, прояснилися. Однак запитання, за чий кошт здійснено їх закупівлю, залишається відкритим.

Про тендер на транспортне обслуговування зборів євробанкірів, котрий нібито відбувся до приїзду банкірів у Київ, «Дню» розповів перший заступник директора київського територіального виробничого об’єднання автотранспорту Анатолій Зимін. Він же повідомив, що організаціям, які виграли тендер, було надано кредити на закупівлю автомобілів. І нарікав, що кредити пішли в руки спільних підприємств, а не «вітчизняного товаровиробника», яким є його об’єднання.

Однак співробітник прес-служби компанії «Автомобільний дім Мерседес-Бенц-Україна» Руслана Ярченко повідомила «Дню», що всі авто, що використовувалися для обслуговування євробанкірів, закуплено... на кошт компанії і є її власністю. Підприємством було закуплено 80 легкових автомобілів Е-класу і 20 мікроавтобусів «Спринтер» загальною вартістю більше ніж п’ять мільйонів доларів. Після закінчення з’їзду планувалося реалізувати автомобілі через торгову мережу компанії. Співробітник прес-служби компанії спростувала повідомлення про кредити уряду України та інші пільги, надані фірмі під час закупівлі техніки.

Як повідомив «Дню» начальник відділу торгових операцій «Фінансово-лізингового дому» банку «Україна» Микола Перм’яков, в обслуговуванні делегатів з’їзду ЄБРР були задіяні 50 мікроавтобусів IVEСO, що належать цій компанії. Вони були придбані в компанії «IVEСO-КРАЗ» за півтора мільйона доларів і після з’їзду будуть передані автотранспортному підприємству, співзасновником якого є «Фінансово-лізинговий дім». Микола Перм’яков також повідомив «Дню», що жодних кредитів від уряду України для закупівлі автотранспорту репрезентована ними фірма не одержувала.

Але у прес-службі Кабінету Міністрів та оргкомітеті з питань підготовки з’їзду ЄБРР, який доживає останні дні, «Дню» не надали конкретної інформації про кредити уряду України учасникам підготовки з’їзду банкірів. Нам залишається тільки констатувати, що шик представницького форуму не завуалював національного хаосу під час його підготовки. Однак, звісно ж, хочеться сподіватися, що після підведення підсумків з’їзду в держави нічого не пропаде...
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати