Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львів’янкам роздали тисячу паперових квітів

Під час акції на захист первоцвітів
02 березня, 11:55

1 березня у Львові відбулася акція «Не рви первоцвіти». Близько двох десятків активістів та екологів роздавали львів’янкам паперові квіти. Акцію провели на площі Соборній. Усім жінкам активісти дарували паперові квіти. Крім того, їм, а також чоловікам, давали інформаційну листівку. В ній до людей зверталися із проханням не купувати первоцвітів, а також не рвати їх. Адже такі дії завдають шкоди природи.

«Я свого чоловіка вже кілька років тому попередила, щоб жодних первоцвітів мені не дарував. По телевізору бачила, яку то шкоду дає навколишньому середовищу. Для мене найкращий подарунок — то квітка в горщику», — розповіла одна із жінок, яким дарували квіти. Загалом за 40 хвилин активісти роздали тисячу паперових квітів. Їх екологи виготовили спільно з дітьми із мистецьких шкіл Львівщини.

Найближчим часом екологи та правоохоронці також проводитимуть рейди ринками й місцями несанкціонованого продажу рослин. Нагадаємо, за незаконне придбання і збут об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, передбачено накладення штрафу від 510 до 1700 гривень з конфіскацією квітів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати