Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ліві мають намір "понервувати" Президента

27 червня, 00:00

"Влада знову поставить проти нас ЗМОП, але в нас є новий метод протистояння - ми не будемо йти на міліцію з кулаками, та знайдемо, як потріпати їм нерви", - заявив на прес-конференції координатор блоку лівих сил Київщини Василь Арестов стосовно можливих інцидентів під час проведення запланованої блоком на 28 червня "загальнодержавної" акції протесту, спрямованої, за його словами, "проти виконавчої влади й Президента, котрі не виконують Конституцію України, особливо в її соціально-економічному блоці".

Марш учасників акції, у котрій, за словами В. Арестова, візьмуть участь 15 тисяч чоловік, планується за маршрутом: від площі Слави до Майдану Незалежності, далі - мітинг на Хрещатику, і на завершення - мітинг на Банківській, "щоб трохи понервувати адміністрацію Президента". Однак поки що немає офіційного дозволу Київської держадміністрації на проведення цієї акції саме за такою схемою - міська влада пропонує або провести її під аркою Дружби народів, або на день раніше. Та, як запевнив журналістів Василь Арестов акція відбудеться 28 червня за маршрутом, який обрали організатори.

В. Арестов повідомив також, що 5 липня в рамках передвиборної кампанії розпочнуться "дні Соціалістичної партії в місті Києві". Цього дня в Ленінградському районі, який ліві вважають найбільш "прорухівським" у столиці, соціалісти розпочнуть агітаційну роботу, очікується, що в цих заходах активну участь візьме голова СПУ Олександр Мороз.

ДО РЕЧІ

В інших індустріальних центрах України також розпалюються пристрасті. Завтра в Чернігові політичні сили лівого спрямування виставлять біля приміщення обладміністрації пікета під гаслом: "Президенте Кучмо, коли ви насправді станете гарантом Конституції?" Як заявив журналістові Сергію КОЛЕСНИКУ лідер Чернігівської обласної організації Компартії Микола Лебединець, акція відбудеться навіть без дозволу властей.

Ліві сили Хмельницького чекають на рекомендації "згори". Як заявили кореспондентові "Дня" Михайлу ВАСИЛЕВСЬКОМУ в обкомі КПУ, лідери місцевих комуністів "поїхали радитись до Києва". Очікується, що в день Конституції ліві влаштують пікет протесту біля стін обладміністрації.

У Житомирі, як повідомляє кореспондент "Дня" Валерій КОСТЮКЕВИЧ, у п'ятницю біля приміщення обладміністрації ліві вимагатимуть зміни влади, а праві організують пікет протесту під гаслом: "Владо, не топчи Конституцію".

У Дніпропетровську поряд з офіційними заходами відбудуться мітинги на захист конституційних прав громадян. Як повідомляє кореспондент "Дня" Вадим РИЖКОВ, їх проведуть соціалісти, комуністи, більшовики та "Державна самостійність України", яка приєдналася до них.

Підготувала Наталя ДЯЧЕНКО, "День"

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати