Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Легальні перевезення до КПВВ

У Херсонській ОДА оголосили конкурси на автобусні маршрути до адмінкордону з Кримом
05 жовтня, 11:40
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Управління транспорту та зв’язку Херсонської обласної державної адміністрації оголосило конкурс із перевезення пасажирів на міжміських і приміських маршрутах загального користування, які не виходять за межі території області. Про це йдеться у наказі управління «Про здійснення заходів щодо проведення конкурсу», оприлюдненому на сайті ОДА.

Серед 13 маршрутів, на які оголошено конкурс, є нові напрямки з кінцевими станціями поблизу КПВВ «Каланчак» та КПВВ «Чонгар», що розташовані біля адмінкордону з окупованим Росією Кримом.

Маршрут Аеропорт «Херсон» — Чонгар «КПВВ» здійснюватиметься щоденно. Час відправлення з початкового пункту — 9.45 та 22.00. Час відправлення з кінцевого пункту — 16.00 та 4.20. На маршруті працюватимуть автобуси з кількістю пасажиромісць — від 18. За такими ж умовами і графіком працюватиме ще один маршрут: від аеропорту «Херсон» до станції Ставки, що поблизу КПВВ «Каланчак».

Також діятимуть два нові маршрути: від херсонської автостанції «Югь» (біля залізничного вокзалу) до КПВВ «Каланчак» та у зворотному напрямку. Маршрут здійснюватиметься щоденно. Перше відправлення з початкового пункту — о 5.30, з кінцевого — о 8.00. Наступні рейси відправлятимуться щогодини: о 6.30, 7.30 і так далі — до 14.30. На цих маршрутах також мають працювати автобуси з мінімум 18 сидячих місць.

Конкурс відбудеться 5 листопада 2018 року. Перевізники можуть подавати документи до 19 жовтня включно. Детальні відомості про умови конкурсу доступні на сайті Херсонської ОДА.

Зазначимо, що на сьогодні у Херсонській області існує проблема з легальними перевезеннями до адмінкордону з Кримом. Щодня від залізничного вокзалу відправляються десятки автобусів, які везуть пасажирів до КПВВ «Чонгар», «Каланчак» та у зворотному напрямку. Однак більшість перевізників не має дозвільних документів для виконання цих рейсів. Про цей факт неодноразово повідомляли у місцевих і всеукраїнських медіа. Легалізація автобусних маршрутів — у компетенції ОДА, яка мала оголосити відповідні конкурси.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати