Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кіно – за конкурсом

КМДА планує обрати для кінотеатру «Київ» нового винаймача та збільшити орендну ставку
15 січня, 12:09
ФОТО KYIVMAPS

Про це на брифінгу заявив заступник голови міської адміністрації Володимир СЛОНЧАК. За його словами, за оренду будівлі площею понад 7 тис. кв м ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» сплачував 47 тисяч гривень на місяць, а суборендарі — 208 тисяч гривень за 886 кв м. Тож, щоб підвищити надходження до бюджету та ефективність використання комунального майна, КМДА у найближчі місяці планує визначити наступного орендаря на прозорому конкурсі. Нагадаємо, термін договору про оренду, укладеного колективом кінотеатру з міською владою, сплив 4 січня. 

Пошук нового управителя культовим для киян місцем відбуватиметься в кілька етапів згідно з новим порядком передачі майна в комунальну власність, що набув чинності з 1 січня. Спочатку буде визначено ринкову вартість будівлі та розраховано розмір орендної плати. Директор Департаменту комунальної власності КМДА Андрій ГУДЗЬ заявив, що за попередньою оцінкою конкурс стартуватиме з 700 тисяч гривень на місяць. Претендувати на будівлю може будь-хто, у тому числі й попередній орендар, а переможцем стане той, хто запропонує найвищу орендну ставку.

Представники КМДА заявили, що не допустять зміни цільового призначення та приватизації як «Києва», так і інших кінотеатрів, що перебувають на балансі КП «Київкінофільм». До того ж будівля «Києва» є пам’яткою історико-архітектурної спадщини місцевого значення, тож у користувача має бути укладений договір про її охорону. Ці умови, а також види діяльності та інші вимоги до орендаря будуть прописані у вимогах конкурсу. Можливо, його зобов’яжуть також провести капітальний ремонт приміщення. У конкурсну комісію увійдуть представники КМДА та Київради, а кияни можуть надавати свої пропозиції вимог до орендаря до початку конкурсу.

До моменту визначення нового орендаря усі заплановані в кінотеатрі заходи залишаються в силі. Подальша діяльність суборендарів — під питанням, оскільки їхні угоди укладені з порушенням терменів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати