Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хто сказав, що "BMW" не канцтовари?

29 липня, 00:00

Півтора-два роки тому за ухвалою місцевої влади у містах та районах Запорізької області було відкрито спеціальні рахунки цільового фонду "Правосуддя".

До цього кроку підштовхнула сувора дійсність - суди й насправді перебували у тяжкому фінансовому становищі: не відправлені сповіщення викликів свідків на судові засідання покривалися пилюкою в канцеляріях - на поштові марки та конверти грошей не було, та й заповнити ці сповіщення іноді було нічим - канцприладдя було не "по зубах".

І на цільові рахунки фонду потекли струмочки надходжень: штрафи за кримінальними та адміністративними справами, гроші від реалізації конфіскованого майна, добровільні внески від юридичних осіб та пожертви жалісливих громадян.

На що ж їх почали витрачати? За даними перевірок контрольно-ревізійного управління в області, далеко не з метою правосуддя.

Вольнянський районний суд за два роки всього використав 5458 гривень: 170 - на придбання кавунів, 2118 - на меблі, 50 - на шоколад, печиво, цукерки. Ще 50 - на встановлення особистого телефону одному з суддів, 890 - на преміювання працівників суду. Не відмовив суд у допомозі й міськраді, перерахувавши на утримання двірника та сторожа 173 гривні. Плюс до цього невідомо на що було витрачено 1264 грн.: у банку гроші було отримано, а ревізори КРУ у касі їх не виявили, так само як і виправдальних документів.

Ще "крутіше" розпорядився коштами фонду "Правосуддя" суд Шевченківського району, купивши минулого року "BMW" не першої свіжості за 3368 грн., на ремонт якого знадобилося ще 2856 грн. На день перевірки автомобіль ще не було оприбутковано.

Служителям феміди Жовтневого району терміново знадобилася відеоапаратура (3924 грн.). Їхні колеги з Новомиколаївського району під час купівлі меблів виявилися трошки скромнішими, витративши на їх придбання лише... 5105 гривень. Правда, "забули" сплатити податок до бюджету (144 грн.), купуючи за односторонніми актами різноманітні товарно-матеріальні цінності на ринках.

А на завершення, мабуть, слід навести суми боргів із зарплати в цілому в закладах управління юстиції. На 1 червня заборгованість склала 68 тисяч грн.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати