Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Геннадій Корбан — за «мерію добрих справ»

Члени громадської ради при Дніпровській міській раді обрали нового керівника цього об’єднання
05 березня, 19:34

Ним став Геннадій Корбан — підприємець, меценат, заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації у 2014—2015 роках. Його кандидатуру підтримали 28 членів громадської ради. «Чимало членів громадської ради пропонували мені з моєю громадською організацією (благодійний фонд «Стратегія Дніпра». — Ред.) увійти до складу цього об’єднання. Насправді я давно займаюсь подібними справами. Раніше це стосувалося захисту та оборони міста. Я продовжував займатися громадською діяльністю і після того, як сталися певні події. Загалом, щоб уникнути різних інсинуацій: щодня займаюся концепцією міста, його стратегією», — повідомив Геннадій Корбан.  Заступником голови громадської ради обрали Геннадія Грищенка. До переліку членів правління увійшли: Марія Пінчук, Ольга Волкова, Маріанна Мірошниченко, Олег Ростовцев та Лілія Богачова. Також у розширеному складі громадської ради з’явилася ще одна посада. Так, спікеркою ради стала Дар’я Слуцьковська, котра відповідатиме за інформаційний супровід і комунікацію з містянами.

Корективи внесли також у перелік комітетів громадської ради — їх буде дванадцять і вони контролюватимуть різні сфери міського життя. Зокрема, питання житлово-комунального господарства, транспорту, охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти та культури, національно-патріотичного виховання і релігії, розвитку громад і місцевого самоврядування. екології та спорту, торгівлі та реклами, а також взаємодії з правоохоронними органами.

На думку нового голови Геннадія Корбана громадська рада повинна активно інформувати суспільство про свою діяльність, щоб якомога більше людей могли звертатися за вирішенням своїх проблем. Так, у громадській раді  найближчим часом з’явиться бек-офіс, до якого зможуть звертатися мешканці. Новий очільник громадської ради серед основних її завдань назвав контроль виконавчої влади через думку громади. «Коли ти — ділова та заможна людина, але нічого не робиш для тих, хто довкола тебе, то все це нічого не варте. Тобі стає некомфортно жити там, де люди живуть погано. Тож, якщо я маю таку можливість, чому я не можу присвятити себе хорошим справам. Я люблю це місто і хочу зробити щось для людей», — сказав Геннадій Корбан під час пресконференції.

Очільник громадської ради також наголосив на важливості подальшого формування культурного середовища міста. Він анонсував, зокрема, відкриття у Дніпрі великого культурного центру — альтернативного, недержавного і цікавого для всіх. За словами Геннадія Корбана, резидентами там уже погодилися бути культурне посольство Чехії та французький культурний центр Alliance francaise.

Говорячи про свої перспективи діяльності у міськраді, пан Корбан зауважив, що більше за політичні висування нині йому імпонує «мерія добрих справ». Найближчим часом оновлена рада збереться, щоб ухвалити план роботи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати