Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Футбол починається з комфорту

01 липня, 00:00
Полтавська «Ворскла» успішно стартувала в Кубку Інтертото, вийшовши до наступного етапу. Дякувати за це вона має львівським «Карпатам», а точніше поганому стану їхнього стадіону, через який УЄФА не допустила львів’ян до змагань. Також погано йдуть справи в Одесі та Дніпропетровську. 

Однак є й інші приклади. З інспекційною поїздкою стадіонами України перебували голова департаменту УЕФА з допомоги та розвитку країн Східної Європи швейцарець Ерік Еппле та його помічник Адріан Тіткомб (Англія).

— Пане Еппле, ваші враження?

— Ми відвідали Полтаву, Донецьк, Олександрію та Київ. Я багато разів бував в Україні, останнього разу — рік тому. За цей час намітився досить великий прогрес. Стадіони, раніше оснащені лавками, тепер мають сидіння. Приємно здивував новий стадіон у Олександрії. Команда грає в першій лізі, а база — хоч для єврокубків.

— Пане Тіткомб, ви — вперше в Україні, що ви скажете, дивлячись свіжим оком на наші арени?

— Вони цілком відповідають вимогам УЄФА, і якість полів, і освітлення, і лави. Єдине, чого, на мій погляд, явно замало — це туалетів. Проте, ймовірно, це національні риси англійців і швейцарців — насамперед звертати увагу на туалети. Треба розуміти, що глядачі на стадіонах потребують додаткових послуг, які створювали б певний комфорт.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати