Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Епідемія в повітрі

В Україні — черговий сплеск захворюваності на кір
11 січня, 11:44
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Фахівці Центру громадського здоров’я МОЗ у відповідь на запит агенції «Укрінформ» зазначають, що за 11 місяців 2017-го зафіксовано у 43,3 разу більше випадків хвороби, ніж торік. За цей час спалахи кору фіксувалися у 24 регіонах країни. На початку нового року в деяких регіонах хвороба почала поширюватися дуже стрімко.

10 січня під час брифінгу перший заступник голови Київської міської держадміністрації Микола Поворозник повідомив, що у столиці з початку 2018 року зареєстрований 61 випадок кору, з них 49 — у дітей. Госпіталізовано 21 дитину та дев’ять дорослих. Влада вирішила не допускати до закладів освіти дітей, які не матимуть щеплень або медичних довідок про протипоказання чи вже перенесену хворобу. Ситуацію моніторитимуть двічі на день протягом місяця. Класи чи групи, у яких буде зафіксовано кір, закриватимуть на карантин.

Встановлено, що у Києві понад 20 хворих із 22 до 30 грудня відвідували цирк «Кобзов» на Контрактовій площі, в одного з працівників якого виявлено кір. Керівництво цирку в коментарі ТСН назвало звинувачення в поширенні хвороби брудними та безпідставними. Чиновники прийняли рішення на певний час призупинити роботу цирку.

В Одесі рівень захворюваності наближається до епідпорогу. Резонансу набули спалахи кору в Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Медики звітують: від 75% до 90% хворих залежно від регіону не отримали всіх необхідних щеплень згідно календаря вакцинації або батьки відмовилися від них узагалі. Влада запевняє, що поліклініки забезпечені бельгійським «Пріориксом», тож усі охочі можуть провакцинувати своїх дітей від кору, паротиту та краснухи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати