Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Енергоефективні, комфортні та доступні

Дніпропетровщина має гарні результати у впровадженні Нової української школи
11 квітня, 12:00
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Про це під час Координаційної ради з питань реформ у сфері освіти сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Нагадаємо, пілотний проект Нової української школи запустили 2017 року. До нього долучилися сто навчальних закладів. Із них — чотири на Дніпропетровщині: у Солоному, Павлограді, Дніпрі та Кам’янському. «2018 року ми мали безпрецедентні інвестиції у шкільну освіту — орієнтовно 2 млрд грн. Цьогоріч їх подвоїли до 3 млрд 886 млн грн. Із них 1 млрд 215 млн грн спрямували на Нову українську школу. Кожна субвенція — це шанс для дитини здобути якісну освіту. Тому важливо правильно й чітко освоїти кошти. Є 12 областей-лідерів, які розподілили всі гроші субвенції на Нову українську школу, а отже, незабаром зможуть почати закупівлю обладнання для неї», — зауважила міністр освіти і науки України Лілія ГРИНЕВИЧ.

На Дніпропетровщині велику увагу приділяють модернізації шкіл. Їх оновлюють за сучасними світовими стандартами й з урахуванням потреб дітей з інвалідністю. «Лідером із реконструювання є Дніпропетровська область. Школи, які тут оновлюють, якісні та сучасні», — відзначив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев ПАРЦХАЛАДЗЕ. Навчальні заклади області, які отримали нове дихання, — енергоефективні, комфортні та доступні. «Ми активно «перезавантажуємо» школи. Реконструюємо навчальні заклади так, щоб діти хотіли до них ходити. Одні з кращих в Україні — опорні школи в Петриківці та Солоному», — сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин РЕЗНІЧЕНКО.

Реконструкцію Солонянської опорної школи №1 Дніпропетровська ОДА завершила навесні 2018-го. Навчальний заклад став одним із найяскравіших прикладів децентралізації в області. Перевтілення величезна будівля зазнала і зовні, і всередині. Тепер вона відповідає європейським стандартам. Школа — з новими покрівлею, вікнами, комунікаціями. Яскрава та утеплена. Всередині — затишні коридори. Є вільний Wi-Fi та зони відпочинку. Для найменших — басейн. У школі — п’ять буккросингів. Учні можуть обрати книжки сучасних авторів або взяти класичну літературу. У класах — яскравий дизайн. Є зручні парти й інтерактивні дошки. «Після реконструкції школи та осучаснення обладнання заняття стали більш змістовними й цікавими. Ми отримали три нових комп’ютерних класи, 19 інтерактивних комплексів, для першачків — планшети і набори конструктора «Lego», — розповів директор Солонянської опорної школи Володимир СЕРГІЄНКО. Осучаснили і кабінети природничого циклу: фізики, хімії, біології. «Тепер ми проводимо лабораторні роботи, експерименти. Як результат — призові місця на всеукраїнських та обласних конкурсах», — відзначила викладач біології Солонянської опорної школи Інна ПУШКО. Тут також працює перший в Україні інклюзивно-ресурсний центр. Є кімната лікувальної фізкультури з інтерактивною підлогою. Поряд зі школою облаштували потужну спортивну базу — більше і менше футбольні поля, волейбольний і баскетбольний майданчики, легкоатлетичні доріжки, ворк-аут зону. Усього в Солонянській школі навчаються орієнтовно 750 учнів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати