Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дирекція парку «Голосіївський» відреагувала на публікацію про конфлікт із громадськістю через будівництво гірки для катання

«День» стежить за розвитком подій
19 лютого, 13:21

До редакції надійшов лист від адміністрації НПП «Голосіївський» за підписом директора парку В’ячеслава Потапенка з вимогою про спростування інформації, опублікованій у статті «Ліс без атракціонів» (від 23 листопада 2020 р.). Наводимо текст листа:

1 «На площі півтора гектари у Національному природному парку «Голосіївський» планують збудувати гірку для катання...» — зазначаємо, що ця інформація є невірною, оскільки КМДА, як розпорядник землі, прийняла рішення про проведення інвестиційного конкурсу із залучення інвестора до реалізації проєкту «Облаштування зони активних розваг та відпочинку з благоустроєм території у «Голосіївському парку імені М. Рильського», який ввійшов до складу НПП «Голосіївський» без вилучення у землекористувача та перебуває на балансі КП по утриманню зелених насаджень Голосіївського району м. Києва. Таким чином КМДА своїм розпорядженням від 10.04.2020 р. №596 фактично затвердив будівництво гірки для катання в Голосіївському парку імені М. Рильського в зоні стаціонарної рекреації, затвердженої наказом Мінприроди України від 28.08.2019 №308.

2 «...статус національного парку забороняє подібну діяльність на його охоронній території...» — дане твердження є хибним, оскільки НПП «Голосіївський» є суб’єктом рекреаційної діяльності та діє лише відповідно до вимог природоохоронного законодавства. Відповідно до ст.21 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» у зоні стаціонарної рекреації, про яку йдеться в статті, дозволено розміщення готелів, мотелів, кемпінгів, інших об’єктів обслуговування відвідувачів парку, в тому числі для організації масового відпочинку та спортивно-оздоровчих заходів, інформаційних центрів, візит-центрів, стоянок автотранспорту, пунктів харчування, та заборонено будь-яку діяльність, яка призводить або може призвести до погіршення стану навколишнього природнього середовища та знищення рекреаційної цінності території національного природного парку.

3 «... Голосіївський парк з його унікальною екосистемою озер» — дане твердження також є неправдивим, оскільки на території ННП «Голосіївський» знаходяться каскади ставків Горіхуватські, Голосіївські (Дідорівські) та Китаївські, що створено штучно — шляхом зарегулювання струмків та утворюють унікальну екосистему ставків на території Парку.

«День» у свою чергу пропонував висловити адміністрації НПП «Голосіївський» свою позицію щодо конфлікту із громадою через гірку, від чого не відмовляється і зараз.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати