Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Децентралізація покращує медичне обслуговування

У Дніпрі розпочинається реконструкція лікувальних закладів, які повернуто з обласного підпорядкування у комунальну власність міста
10 квітня, 12:03
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Так, уже цього року планують розпочати роботи в дитячих лікарнях №5 та №6. Наразі розробляють відповідні проекти. Оновлюватимуть будівлі ззовні й усередині, а також медичне обладнання. «Наразі, як і обіцяв міський голова Борис Філатов, усі лікувальні заклади, які 2011 року було передано в підпорядкування області, повернуто до комунальної власності Дніпра. Їх поступово плануємо реконструювати, щоб створити сучасні комфортні умови для наших пацієнтів. Прийнято рішення розпочати з дитячих лікарень №5 та №6. Зокрема, в шостій лікарні реконструкція відбуватиметься коштом міського бюджету, а в дитячій лікарні №5 — коштом обласного. Це один із гарних прикладів утілення державної політики децентралізації та плідної співпраці керівництва міста й обласної команди Президента Петра Порошенка», — зазначив заступник міського голови, директор департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Андрій БАБСЬКИЙ.

Реконструкцію в дитячій лікарні №6 проводитимуть поетапно без переселення стаціонарних відділень, оскільки цей лікувальний заклад має три корпуси. Тут також облаштують прилеглу територію та дитячий майданчик. «Звісно, реконструкція лікарні вже на часі, оскільки три корпуси були побудовані 1962-го, 1970-го і 1982 року відповідно. Очікуємо, що будуть створені сучасні умови — одно- та двомісні палати з усіма вигодами і для дітей, і для їхніх батьків», — зазначив генеральний директор дитячої лікарні №6 Віктор СЛАТВІЦЬКИЙ. Водночас у лікарні №5 уже готуються до переїзду в інші приміщення на час реконструкції. «Дуже тішить, що після реконструкції у нас з’явиться водолікарня, яка дуже необхідна для діагностики, лікування та відновлення дітей із захворюваннями нервової системи, на чому й спеціалізується наш заклад», — додала генеральний директор дитячої лікарні №5 Наталія ФОМЕНКОВА.

Варто зазначити, що в комунальну власність Дніпра повернуто п’ять поліклінік, сім стоматологічних поліклінік та сімнадцять лікарень, які 2011 року були передані в обласне підпорядкування. Це надасть можливість міській та обласній владі ефективніше реформувати і модернізувати медичні заклади Дніпра.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати