Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дебютували — і виграли

Учасники української команди завоювали три бронзові медалі на Міжнародній молодіжній науковій олімпіаді
11 грудня, 18:00

Міжнародна молодіжна наукова олімпіада (IJSO, International Junior Science Olympiad) проходить до 12 грудня в м. Доха, Катар.

Цього року в IJSO взяли участь представники 70-ти країн. 2018-го Україна делегувала на олімпіаду спостерігачів, а цьогоріч у змаганні вперше взяла участь українська команда із шести юних науковців.

Бронзові медалі олімпіади вибороли: Яна Головацька, Дмитро Антонович, Олександр Стасовський.

До складу української команди також увійшли Віктор Уланов, Софія Паламарчук і Таїсія Постернак. Підготовкою учасників до змагання займалися Пауль Пшенічка, Олександр Толстов, Світлана Антоненко, Олег Орлянський, Петро Фочук, Ігор Чернецький, Жанна Білик, Наталія Олексієвич, Марія Федоряк.

Міжнародна молодіжна наукова олімпіада (IJSO) — щорічне змагання для школярів до 16-ти років із природничих наук (біології, хімії та фізики), яка передбачає індивідуальну та командну участь.

IJSO — масштабний міжнародний навчальний та виховний захід для юних науковців із усього світу, який має на меті визнання значення природничих наук у загальній освіті молоді й в усіх аспектах їхнього життя.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати