Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Число могло б бути більшим...»

На Вінниччині від початку війни для учасників АТО придбали 102 квартири
05 лютого, 11:03

За рахунок субвенцій із державного бюджету, починаючи з 2015 року, у Вінницькій області вдалося забезпечити житлом 102 родини учасників Антитерористичної операції — Операції об’єднаних сил. Загальна сума видатків склала понад 66 мільйонів гривень. Наразі нове житло підбирають для чотирьох родин, повідомила директор соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Наталія ЗАБОЛОТНА. На ці видатки мають скерувати понад 2,5 млн гривень. Загалом на квартирному обліку нині перебуває 21 сім’я: 7 — родин загиблих та 14 — осіб, які дістали інвалідність внаслідок війни.

«Пріоритет у забезпечені житлом отримують сім’ї загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в АТО-ООС, та інваліди І — ІІ групи із числа ветеранів АТО, — уточнює Наталія Заболотна. — Число родин, які отримали нові помешкання, могло б бути більшим, але, на жаль, маємо багато зауважень до роботи як відповідних комісій на місцях, які недбало ставляться до виконання своїх посадових обов’язків, так і до відповідальних працівників органів соціального захисту і безпосередньо до їхніх керівників у площині реалізації коштів. Наприклад, днями в Теплицькому районі відбулася ситуація, коли кошти на суму 1,8 млн грн для компенсації за житло трьом сім’ям повернулися до бюджету через те, що відповідна комісія відмовила у призначенні грошової компенсації заявникам, причому з невідомих причин. Наслідки — не лише створення соціальної напруженості серед осіб з інвалідністю, а й зниження авторитету нашого відомства загалом».

Вона додала, що в області діє регіональна програма підтримки учасників АТО-ООС та членів їхніх сімей. За підтримки обласного бюджету надається одноразова матеріальна допомога сім’ям загиблих учасників АТО та особам, які дістали поранення: травму, контузію або каліцтво. Із 2017 року було збільшено суму цієї допомоги відповідно з 30 тисяч гривень до 60 тисяч і з 10 тисяч гривень до 20 тисяч гривень відповідно. Торік одноразову матеріальну допомогу отримали 12 родин загиблих на загальну суму 720 тис. грн та 21 поранений на 420 тис. грн.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати