Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чи стане Вірменія ближчою до України?

23 липня, 00:00

Учора вранці розпочався дводенний офіційний візит президента Республіки Вірменія Левона Тер-Петросяна до України.

Він є своєрідною відповіддю на минулорічну поїздку Леоніда Кучми до Єревану, в ході якої було підписано "Великий договір" про дружбу та співробітництво між Україною та Вірменією.

Виступаючи перед журналістами в аеропорту Бориспіль Тер-Петросян заявив, що основна мета його візиту - "завірити Україну у нашій дружбі та зміцнити двосторонні контакти".

Вчора ж увечері у Маріїнському палаці відбулася церемонія підписання Спільної Декларації президентів Республіки Вірменія та України, а також 11 міждержавних економічних угод.

У Декларації Леонід Кучма та Левон Тер-Петросян зокрема зазначили, що Республіка Вірменія та Україна особливу увагу надають співробітництву в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру", її подальшій еволюції, яка покликана відіграти важливу роль у зміцненні регіональної безпеки та стабільності.

До речі, нещодавно Вірменія на офіційному рівні цілком толерантно відреагувала на розширення НАТО. За словами прес-секретаря МЗС Арсена Гаспаряна, розширення альянсу "не має на меті створення нової розподільчої лінії в Європі, а навпаки, сприятиме процесові європейської інтеграції". Таким чином, позиція Єревана в цьому питанні стає ближчою до київських, а не московських оцінок.

Президент Вірменії висловив також зацікавленість в участі його країни у транскавказькому транспортному коридорі, чому великою мірою покликана сприяти і українсько-вірменська угода про автомобільне сполучення.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати