Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Через звільнення членів незалежної профспілки

у мерії Павлограда голодують шахтарі
16 січня, 11:43
ФОТО ПАВЛОГРАД.DP.UA

Ще напередодні Нового року до приміщення міськради прийшли двоє місцевих гірників — Володимир Бугаєв і Андрій Карпенко, які оголосили голодування й «оселилися» на четвертому поверсі. Акцію протесту вони оголосили через звільнення своїх колег — членів незалежної профспілки вуглевидобувної компанії. За словами тих, хто голодує, як тільки гірники створили свою незалежну профспілку, відразу відчули тиск з боку дирекції, а потім почалися перші звільнення. З двадцяти членів профспілки чотирьох шахтарів уже звільнили, ще одного усунули від роботи нібито за порушення техніки безпеки.

На підтримку голодного протесту під будівлею мерії Павлограда збиралися містяни. Правозахисники, політики й активісти закликали владу розслідувати обставини звільнення членів профспілки гірників. Одного з двох шахтарів, що беруть участь у голодуванні — Володимира Бугаєва, лікарям довелося госпіталізувати до місцевої лікарні. Другий учасник акції, Андрій Карпенко, продовжує голодування. Як повідомляють у профспілці, декілька осіб уже висловили готовність до нього приєднатися. «Ми вмовляємо Андрія припинити голодування, оскільки адміністрація жодним чином не реагує, але він стоїть на своєму, не здається. Є хлопці, які після госпіталізації Володі готові приєднатися до цієї акції, підтримати Андрія», — розповів пресі голова незалежної профспілки Олексій Михайлюк.

У вуглевидобувній компанії стверджують, що на шахтах не було порушень при звільненнях. Днями шахтарів, які голодують, відвідали представники ОБСЄ. Вони цікавилися умовами проведення акції та станом здоров’я гірників, які голодують. Шахтарі поскаржилися, що за час проведення акції ніхто на перемови не з’явився. Представники ОБСЄ обіцяли донести інформацію до керівництва компанії. Мітинг на підтримку голодуючих гірників відбувся також в обласному центрі. До будівлі Дніпропетровської облдержадміністрації прийшло близько двох десятків осіб — представники незалежних профспілок промислових підприємств Дніпра та Кривого Рога, громадські активісти. В руках вони тримали плакати з написами «Гідність і права людини — понад усе!», «Руки геть від незалежних профспілок». За словами учасників мітингу, головна їхня вимога — негайне відновлення на роботі чотирьох звільнених членів незалежної профспілкової організації, а також допуск до роботи відсторонених членів профспілок. Своє звернення мітингувальники передали до Дніпропетровської ОДА.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати