Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Безкоштовну вищу освіту

зможуть отримати в Миколаєві студенти із зони АТО та демобілізовані бійці
16 червня, 11:32

На зборах засновників Коледжу преси і телебачення було прийнято ухвалу про надання можливості здобуття безкоштовної освіти в Коледжі преси і телебачення студентами із зони АТО на період проведення антитерористичної операції, а також демобілізованими учасниками бойових дій у зоні АТО.

«Сьогодні завдання кожного громадянина — робити все, що можливо, для наближення Перемоги. Завдання Коледжу преси і телебачення — робити свій внесок до інформаційного захисту нашої держави, — говорить його директор Гліб Головченко. — А це неможливо без кваліфікованих фахівців... Російській пропаганді вдалося нав’язати мешканцям частини Східної України міфи про «бандерівців», «київську хунту», «розіпнутих дітей»... Щоб їх здолати, буде потрібно багато років. Дуже важливо, щоб ці міфи розвіювали вихідці з тих територій, адже вони краще розуміють менталітет мешканців Донбасу. Саме тому ми вирішили зробити безкоштовним навчання для хлопців та дівчат, які мешкають на території проведення АТО. Окрім того, це й соціальна акція. Міста і села в зоні АТО зруйновані, мешканці часто не мають можливості працювати й отримувати заробітну платню, отримувати пенсії, але це не повинно заважати молоді здобувати вищу освіту. Також ми вирішили підтримати наших Героїв, які захищали цілісність і єдність України. Хтось із цих хлопців не має вищої освіти, але хотів би її отримати саме в галузі журналістики, хтось через певні поранення не зможе працювати фізично, але може бути чудовим журналістом — ми готові навчати демобілізованих учасників АТО незалежно від їхнього віку».

«Можливо, таким чином, ми зможемо отримати два дуже необхідних результати для нашої країни — команду нових професійних журналістів і команду прес-офіцерів, які знатимуть військову тематику, і допомагатимуть журналістам взаємодіяти з військовими», — передбачає Гліб Головченко.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати