Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Берегти, як зіницю ока

Нове дослідження вчених доводить: від стану довкілля залежить поширення нових вірусів
03 листопада, 19:05

За даними звіту Міжурядової науково-політичної платформи з питань біорізноманіття та екосистемних послуг (IPBES), нинішня пандемія коронавірусу обійдеться світові у трильйони доларів. Звіт готувався на основі близько 700 наукових досліджень. Він демонструє, що сьогодні вчені розуміють грандіозний вплив людини на довкілля, що призводить до потенційних пандемій.

Зміни клімату, керовані людиною, торгівля дикою природою та перетворення природних екосистем, втрата біорізноманіття — все це збільшує потенціал поширення вірусів, які приходять від тварин до людей.

По всьому світу віруси з’являються в нових місцях в результаті зміни клімату. Деякі види втрачають природні середовища проживання, оскільки ліси та інші екосистеми руйнуються, щоб звільнити місце для врожаю та худоби. Це зближує нас та наших одомашнених тварин з потенційно вірусними дикими тваринами. Діяльність людини несе величезну загрозу біорізноманіттю. Населення планети має знизити свій вплив на довкілля і збільшити відповідальне споживання.

За інформацією Фонду захисту біорізноманіття

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати