Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

137% від норми

Такий рівень водності Дніпра очікується в серпні
02 серпня, 11:54
ФОТО ANTIKOR.COM.UA

Водність Дніпра у серпні очікується в середньому 137%. Про це йшлося на Міжвідомчій комісії з узгодження режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ на серпень 2018 року, яка відбулася за участі Павла Гвозденка — заступника голови Держводагентства та Раду Казаку — в.о. директора Агентства  «Апеле Молдовей» Республіка Молдова, повідомляє www.kmu.gov.ua.

Зокрема, начальник відділу гідропрогнозів Укргідрометцентру В.Бойко на початку засідання зазначила, що водність Дніпра біля Києва у серпні 2018 року очікується в середньому 137% від норми (норма серпня — 842 м3/с), а Дністра — 89% від норми.

Представник Дніпровського БУВР поінформував присутніх, що на сьогодні якісний стан води у каскаді дніпровських водосховищ задовільний і за показниками вмісту біогенних речовин дещо кращий, ніж у відповідний період попередніх років.

Міжвідомча комісія, врахувавши пропозиції всіх учасників та для забезпечення питного водопостачання населення, підтримання екологічно-безпечного стану дніпровських водосховищ, встановила оптимальний режим роботи каскаду дніпровських водосховищ у серпні 2018 року.

Крім того, для забезпечення водокористувачів на нижче розташованій українській ділянці Дністра здійснюватиметься рівномірний пропуск у нижній б’єф Дністровського водосховища середньодобовими витратами не менше ніж 130 м3/с.   

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати