Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

112 мільйонів на трансплантацію

Виділив уряд цього року
21 липня, 09:40

Міністерство охорони здоров’я наголошує на необхідності розвитку сфери трансплантації. Для цього МОЗ створило відповідний підрозділ, розширило кількість закладів, де проводять трансплантації, а також окреслило подальші кроки. Також на галузь цього року передбачено 112 млн грн.

«Питання  трансплантації — один із пріоритетів діяльності міністерства. Наша мета — щоб всі люди, які потребують трансплантації, отримували допомогу саме в Україні. На сьогодні у нас 19 лікарень по всій країні, які можуть робити органну трансплантацію, і 6 — які можуть робити трансплантацію кісткового мозку. Виділено 112 млн грн на галузь трансплантації, і ми вважаємо, що цих коштів вистачить до кінця року, в тому числі  враховуючи темпи проведення трансплантацій, які демонструються протягом останніх місяців українськими лікарями», — наголосив очільник МОЗ Максим Степанов.

Серед викликів, котрі планує здолати відомство, це нерозвиненість донорського етапу, необхідність розвитку системи центрів трансплант-координації, відсутність відповідного обладнання у  лікарнях, а також — підготовка хірургів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати