Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Напад терористів у Відні: п’ятеро загиблих

«В зоні теракту в одному з кафе було четверо українських студентів. З ними все добре», — посол України в Австрії Олександр Щерба
03 листопада, 18:43

Ввечері у понеділок, 2  листопада, у центрі Відня в районі Внутрішнє місто (Inner City) сталася стрілянина. За даними поліції Відня, стрілянина розпочалася близько 20.00 (21.00 за Києвом) з вулиці Зайтенштеттенгассе, де розташовано багато кафе і де також знаходиться синагога. Загалом, як поінформували правоохоронці, було 6 різних місць, де зафіксували стрілянину.

На момент підготовки номера було відомо про те, що кількість жертв зросла до чотирьох осіб серед мирних громадян, а нападника було застрелено раніше. Про це повідомляє Reuters.

«Міністр внутрішніх справ Австрії Карл Негаммер заявив у вівторок, що щонайменше один «ісламістський терорист» відповідальний за напади в центральній частині Відня, в результаті яких загинуло щонайменше п’ятеро людей, ще кілька людей отримали поранення», — йдеться в повідомленні.

За словами міністра, поліція розгорнула масштабну операцію з пошуку інших нападників, залучивши до патрулювання на вулицях міста близько однієї тисячі поліцейських.

Федеральний канцлер Себастіан Курц назвав напад у центрі Відні терактом.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн написала на своїй сторінці у Twitter: «Я шокована та засмучена з приводу жорсткого нападу у Відні. Мої думки зараз з сім’ями сімей постраждалих та австрійським народом. Європа повністю солідарна з Австрією. Ми сильніші, ніж ненависть та терор».

В одному з шести місць у Відні, де відбувалася стрілянина у понеділок ввечері, перебували четверо українських студентів. Про це у Фейсбуці повідомив посол України в Австрії Олександр Щерба. «В зоні теракту в одному з кафе було четверо українських студентів. З ними все добре», — написав посол.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати