Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Майкрософт» дотискають i в Європi

05 серпня, 00:00

Прибутки американської компанії «Майкрософт», яку звинуватили в США у монополізмі і яка мусить в результаті розділитися на дві компанії, можуть ще й обкласти десятивідсотковим штрафом в країнах Євросоюзу. Європейська комісія оприлюднила днями документ, в якому американського гіганта в комп'ютерній галузі звинуватили в зловживанні своєю економічною владою в здобутті нових ринків.

До такого кроку керівний орган ЄС спонукала скарга компанії «Сан Майкросистемс», конкурента «Майкрософту». Остання звинувачується з подачі конкурентів у дискримінаційній економічній політиці, а також у тому, що американський комп'ютерний гігант відмовляється надати «необхідну» інформацію щодо своїх операційних систем. На те, щоб спростувати всі занепокоєння Євросоюзу (відповідно, й скарги «Сану»), «Майкрософт» має у своєму розпорядженні два місяці. Якщо ж не вдасться цього зробити, доведеться розпрощатися з десятою частиною прибутків. Досі в Євросоюзі карали за порушення торговельних правил лише одновідсотковим штрафом, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Проте «Майкрософт» на переможену поки що аж ніяк не схожа. Позавчора керівник європейського філіалу фірми «Майкрософт» Джон Френк повідомив, що скарги фірми «Сан» базуються на простому бажанні «отримати доступ до наших технічних секретів». До цього Френк додав: «Ми не віримо, що закон зобов'яже «Майкрософт» або будь-яку іншу команду ділитися своїми таємницями з прямими конкурентами».

Представники ж Єврокомісії поки заспокоюють «Майкрософт» і стверджують, що ніяких висновків вони ще не робили. Проте одразу ж зазначили, що порушувати закони в Євросоюзі не дозволять.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати