Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вони не забувають

На Вінниччині відкрилася виставка фотопортретів матерів загиблих Героїв із усієї України
06 березня, 11:14
ФОТО НАДАНО АВТОРКОЮ

У музеї історії Козятина презентували зворушливу експозицію «Сильні духом. Мами», присвячену матерям загиблих на охопленому війною Донбасі українських воїнів. На виставці представили 12 фотопортретів жінок. Усі вони святково вбрані — у вишиванках, намистах, дизайнерських головних уборах, але з невимовною тугою та болем у очах.

Виставку відкрили в Козятині недаремно, адже серед учасниць проєкту є жителька Козятина Інна Наумова, мама загиблого Героя Вадима. Він служив снайпером 3-го батальйону оперативного призначення Нацгвардії під позивним «Дозор», а свій фатальний бій прийняв 1 вересня 2014 року, встигнувши перед смертю попередити побратимів про наближення ворога.

«Багато героїнь нашого фотопроєкту не дочекалися з війни єдиного сина. Це нестерпний материнський біль і зранене серце. І вийти з такого стану не кожен зможе. Змусити себе щоденно робити щось нове — це подвиг. Серед нас є матері, які кардинально змінили стиль життя і роботу. Хтось був учителем, а потім став волонтером, а хтось народив і виховує дітей. Кожна мама — сильна, мужня та вольова особистість. Ця виставка — найкраща пам’ять про наших героїчних синів, які віддали життя за вільну Україну», — розповіла мати загиблого військовослужбовця, учасниця та керівник фотопроєкту Наталія ДУБЧАК.

На виставку завітали представники влади, громадськості та духовенства. Завідувач сектору з роботи і соціальної підтримки воїнів АТО і членів їхніх сімей міської ради Інна Наумова, учасниця проєкту, передала Музею історії міста Книгу пам’яті про загиблих воїнів.

Виставка триватиме в Козятині до 15 березня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати