Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Туристичні маршрути Житомирщини

представили на «ярмарку» в Центрі розвитку місцевого самоврядування
10 серпня, 12:47
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

У Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування пройшов «Ярмарок туристичних пропозицій Житомирщини». Під час ярмарку фахівці Тетерівської, Станишівської, Семенівської, Овруцької, Радомишльської, Червоненської, Олевської, Баранівської та Новоборівської ОТГ презентували присутнім на заході, серед яких були і представники турфірм, туристичні маршрути територією своїх громад. «Сьогодні громади почали дивитись на туризм як на можливість заробити. Для цього готові не лише говорити, що у них є із туристичних об’єктів, а й робити конкретні кроки для розвитку туристичної інфраструктури та залучення туроператорів і туристів», — наголосив Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру.

Які ж туристичні «родзинки» можуть запропонувати ОТГ області? Їх є чимало в кожній із них. Так, у Семенівській ОТГ готові провести мандрівників не лише трояндовою галереєю, запросити на бджолину ферму і будиночки на озері. А й показати родинний маєток всесвітньо відомого письменника Джозефа Конрада у с. Терехове і музей.

ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

У Баранівській громаді, на території якої активно останнім часом розвивається органічне виробництво, розповідатимуть про нього і любителям подорожувати. Також покажуть місця, де проживають плямисті олені, проведуть екологічною стежкою. Можна буде й походити алеями, де любила бувати Л. Українка  —  «Лесині липи» у Заріччі чекають туристів. А як же бути у цих краях, і не побачити знаменитого Баранівського фарфору?  Його вже давно не виготовляють, але музей з виробами різних періодів зберігся.

Фахівці Червоненської громади назвали свій тур «Майже забута історія» і запрошують подивитися палац Терещенків у неоготичному стилі, древній парк біля нього. І — діючий цукровий завод, де є і музей підприємства, та ще чимало будівель, які зводилися за часів, коли тут жили і працювали Терещенки.

Овруцька громада підготувала туристам пізнавальний тур «Кам’яна квітка», з мандрами територією Овруцько-Словечанського кряжу, з його ярами і пагорбами. Покажуть і повідають, що таке червоні кварцити і пірофілітові сланці, граніт... Початок же екскурсії має бути з центра міста, від  старовинного будинку Цалка.  Тут зараз розташована Мала академія мистецтв і створюється музей соломки, який теж уже можна оглянути. Далі овручани запрошують побувати у Свято-Василівському соборі, історія якого сягає тисячолітньої давнини, і вирушати на села... 

Не тільки розповідали, а й запросили того дня охочих у промотур представники Тетерівської ОТГ, що неподалік Житомира. Найбільш запам’яталися учасниками промотуру залишки палацу Терещенків серед розкішної природи с. Дениші, так звані місця сили — 500-річні дуби, скеледром, розповіді про дивовижну історію Тригірського монастиря...

Отож ОТГ Житомирщини зацікавлені, щоб розвивати туристичний бізнес, щоб до них здійснювалися подорожі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати