Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МВС... розкриває секрети й хоче мати доступ до Iнтернету?

05 грудня, 00:00

За словами полковника Василя Саницького, начальника УОІ МВС України, його структура була створена ще в 70-х роках на базі першого спецвідділу. Вона не лише зберегла та примножила банки даних щодо осіб, притягнутих до кримінальної відповідальності, а й значно розвинула сферу інформаційного забезпечення оперативних та інших служб органів внутрішніх справ.

За останні п’ять років обсяги банків оперативно-розшукової інформації МВС, ГУ УМВС в областях зросли з 1 до 4 мільйонів об’єктів обліку. Лише з початку 1998 року за допомогою комп’ютерних інформаційних систем черговою частиною УОІ МВС України опрацьовано 62046 запитів органів внутрішніх справ. За результатами перевірок лише упродовж півріччя встановлено 1261 одиницю транспортних засобів, 346 одиниць зброї тощо. Протягом доби кількість запитів становила приблизно 400.

На сьогодні управлінням зібрано інформацію стосовно понад 1,1 мільйона одиниць зброї. Відділенням дактилоскопічного обліку УОІ МВС України проведено експертний контроль 78267 документів стосовно засуджених та осіб, затриманих за бродяжництво. Виконано 12836 запитів міськрайвідділів, у результаті чого за відбитками пальців встановлено 170 осіб, які приховували свої анкетні дані, у тому числі 14 злочинців, що перебували в розшуку. Перевірено 908 дактилокарт на нерозпізнані трупи й при цьому встановлено 81 особу загиблих.

Як підкреслив полковник Саницький, створення сучасної комп’ютерної мережі — головне завдання на сьогодні, оскільки ефективність усіх обліків зростає при їхній централізації та оперативному обміні інформацією між регіонами. Нині провідні фахівці УОІ працюють над таким проектом мережі, а також над створенням інтегрованої системи банків даних правоохоронної інформації з Держкордоном, Держмиткомом, ДПА, СБУ та іншими відомствами.

У полковника В. Саницького кореспондент «Дня» також поцікавився, чи планує управління оперативної інформації найближчим часом поширювати міліцейські дані через комп’ютерну мережу Інтернет.

— Над цим ми працюємо, — відповів Василь Анатолійович. — Зокрема, нами вже створена web-сторінка. Проте через брак коштів поки що змушені відмовитися від виходу до всесвітньої мережі. Інформація розповсюджується лише на внутрішніх лініях. Утім, у майбутньому МВС України скористається й Інтернетом. Адже завдяки його можливостям оперативну інформацію щодо певних злочинців можна буде розповсюджувати на значні верстви населення. А деякими нашими даними, безперечно, будуть користуватися й журналісти.

№234 05.12.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати