Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кухонний вишкіл

У Львівській академії сухопутних військ обирали найкращого військово кухаря
09 жовтня, 10:52

Найкращим кухарем Сухопутних військ стала старший солдат Зоряна Лаврів. Друге та третє місця розподілили солдат Оксана Яневич з Хмельницького та молодший сержант Роман Пасько з Полтави, повідомляє АрміяInform. Цього тижня змагання відбулися у Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що на Львівщині. Перевіряли кухарів не лише на уміння смачно приготувати обід із трьох страв, а й на деякі військові навички.

Так, конкурс передбачає виконання вправ із надання домедичної допомоги і стрільби зі стрілецької зброї, на стрільбищі кухарі не просто намагаються уразити мішень з «Калашникова», а й виконують спеціальну вправу: біг на дистанцію 500 метрів із перервами на стрільбу стоячи, з коліна й лежачи. Із тактичної медицини виконують норматив з евакуації пораненого та накладання йому джгута-турнікета на уражену кінцівку. Один з конкурсів стосувався уміння надавати допомоги обпеченому, адже на кухні це найтиповіший вид травм: можна обпектися окропом, вогнем від пічки чи зазнати удару електрострумом, що теж призводить до опікового ураження.

«Загалом до цього етапу змагань допущено дев’ять фахівців-кухарів. Вони повністю відповідають критеріям: мають відповідну професійну освіту, перебувають на штатних посадах кухарів у своїх військових частинах. Крім того, вони пройшли первинні етапи конкурсних змагань у підрозділах і оперативних командуваннях, — розповідав АрміяInform голова конкурсної комісії, т.в.о. начальника відділу підготовки частин логістики командування Сухопутних військ ЗС України підполковник Руслан Гусак. — Найкращий кухар Сухопутних військ візьме участь у змаганнях військових кухарів на першість ЗСУ, що відбудуться цієї осені»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати