Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

05 грудня, 00:00

Допомога Запоріжжя Закарпаттю вже перевищила 1 мільйон гривень

За інформацією керівника прес-служби Запорізької облдержадміністрації Анатолія Огнєва, в Закарпаття із Запорізької області направлено більш як 130 тисяч гривень фінансових коштів, 400 тонн будматеріалів на 350 тисяч гривень, на сотні тисяч гривень механізмів і обладнання: насосних станцій, дизель-генераторів, інструментів і оснастки для ремонту комунальних мереж, 90 тонн борошна, крупів і м’ясних консервів на 140 тисяч гривень, на 45 тисяч — одягу, повідомляє кореспондент «Дня» Віктор ПУЖАЙЧЕРЕДА. Результативну допомогу металом, будматеріалами і продуктами надав комбінат «Запоріжсталь». Десятки тонн металовиробів надали заводи феросплавний і «Дніпроспецсталь». Одяг і взуття, хлорка і силікат натрію, продукти та постільна білизна — в гуманітарній допомозі від сталепрокатного заводу, титаномагнієвого комбінату, ВО «Кремнійполімер», ВАТ «Запоріжкокс» і «Запоріжсклофлюс». Дружно організовано збір усіх видів допомоги в містах Запоріжжі й Мелітополі, Пологовському й Василівському районах, у колективах Бердянського морського порту, облавтодору, облводоканалу, «Телекому», Запорізького вогнетривкого заводу. Активно виконують благодійну місію Червоний Хрест, інші громадські організації. До відправлення додатково підготовлено продовольство, теплий одяг, товари першої необхідності та будматеріали на суму більш як 300 тисяч гривень.

Британці нам допоможуть

«Наші чиновники роблять усе можливе, аби бізнесу в Україні не було,» — заявив учора на відкритті дводенного семінару «Вивчення європейської практики реєстрації юридичних осіб на прикладі Великої Битанії», народний депутат України, президент Спілки малих і середніх підприємців Юрій Єхануров. Справді, система реєстрації в Україні розкидана по різних структурах і не відповідає європейським стандартам. Ділитися своїм досвідом до нас приїхали представники «Companies House» — агентства Міністерства торгівлі та промисловості, яке відповідає за реєстрацію компаній у Великій Британії. У функції агентства входить реєстрація і ліквідація компаній, розгляд і збереження різної документації про компанії, поширення інформації про компанії, що є, та роботу «Companies House», повідомляє кореспондент Наталія ВЕРНИГОРА. На семінарі було представлено проект британського ноу-хау фонду «Інформації про компанії». Упродовж двох днів робоча група цього проекту працюватиме разом з українськими офіційними організаціями по створенню в Україні більш сучасної системи реєстрації юридичних осіб. Обидві сторони сподіваються, що це буде ще одним суттєвим кроком для вступу України в ЄЕС.

Нова Каховка — полігон кохання?

Трьохсотого з початку «переможної ходи» по Україні «хвороби віку» ВІЛ-інфікованого хворого зареєстрували на Херсонщині місцеві медики. Найбільший «внесок у загальнонародну справу» належить місту машинобудівників і енергетиків — Новій Каховці, де вперше в регіоні виявили носія хвороби, про яку тоді мало хто чув. Її «доставила» сюди молода жінка після освідчення в коханні до неї темношкірого іноземця. Прикра сенсація перетворилася на сувору дійсність: небезпеку для суспільства становлять нині 104 жителі Нової Каховки. Навіть Херсон у цій «інтимній справі» значно відстає: число людей, хворих на СНІД чи інфікованих, становив у обласному центрі на початок грудня 77 осіб, повідомляє кореспондент «Дня» Василь ПІДДУБНЯК. Медики всерйоз стурбовані: в області катастрофічно не вистачає медикаментів і тест-систем для обстеження «груп ризику».

Кіномеханіки забули, що найгірше сьогодні — втратити роботу

В Компаніївському районі Кіровоградської області днями викрито групу кіномеханіків із дев’яти населених пунктів, які здавали в райкіномережу не всю виручку від демонстрації фільмів у сільських клубах. Кожен із них за два роки привласнив від 100 до 350 гривень. Суми ці хоча й незначні, але при сьогоднішньому відвідуванні кінотеатрів й їх було нелегко назбирати, повідомляє кореспондент Володимир ПОЛІЩУК. Скоєне кіномеханіками підпадає під статтю 84 КК України, яка передбачає або позбавлення волі, або виправні роботи, або штраф. Кіномеханіків також можуть позбавити права надалі крутити фільми в сільських клубах, а для них це, мабуть, найстрашніше. Бо без роботи сьогодні...

№234 05.12.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати