Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

КОРОТКО

25 лютого, 00:00
"Ви полковник СБУ? Тоді труп приймаємо" Василь ЗУБАЧ, "День"

Більшість відпочиваючих у санаторіях на Закарпатті - люди хворі. Через те дехто вмирає. Ось і везли одного такого нещасного вночі до мукачівської трупарні. На продуктовій машині - іншої не було. Труп не приймали. Заступник головлікаря санаторію знайшовся: "А ти знаєш, що я - полковник СБУ?". Тамтешній працівник взяти труп погодився. А "есбеушник" поцікавився: "А коли б я не був полковником?". "Платив би таксу - 500 гривень. Бо - ніч...".

Ніч - це всесвіт для тих, хто нічого не вартий вдень. І добре, що таким на перешкоді стало мале підприємство "Северин", яке взяло в оренду невелике приміщення для ритуальної служби. Всі обряди проводяться не за "тарифами" нічних демонів. Вони були затверджені в міськвиконкомі. Ставки санітарам збільшили втричі. Натомість поставили вимогу - приймати небіжчиків за законним актом, що виключає, наприклад, привласнення речей небіжчика.

Свого часу в мукачівській трупарні холодильні камери не працювали роками. Небіжчиків обкладали... пляшками з льодом. Нині неживі люди, перед похованням, мають достатньо фірмового холоду. А жебракам послуги від "Северина" - безкоштовні. І в цьому, повірте мені, не реклама небіжчицької інституції, а постійний біль за нашу вітчизну.

Телефонний терорист узяв на свою душу тяжкий гріх - життя старшини міліції Хмельницька область. У Волочиську днями ховали 24-річного старшину міліції Володимира Гаріяна, який загинув при виконанні службових обов`язків. Його 22-річний колега старшина міліції Сергій Рудик й досі перебуває в райлікарні. Медперсонал не втрачає надії, що постового вдасться повернути до повноцінного життя... Гаріян і Рудик 21 лютого патрулювали нічний Волочиськ. Наразі з чергової частини райвідділу міліції одержали по рації повідомлення: хтось зателефонував по "02", що двоє типів закладають під будинок культури вибухівку. Вулицею саме їхав на своєму "Рено" громадянин Брицький. Постові його зупинили, нагадали про громадянський обов`язок - усіляко сприяти органам правопорядку в поєдинках із злочинним світом. Той охоче погодився виконати цей обов`язок, натиснув на педаль газу. Невдовзі не справився з керуванням автомобілем, врізався в дерево. Іномарка перекинулася... Водій "Рено" також у лікарні. "А інформація про підозрілих біля будинку культури виявилася недостовірною", - повідомив кореспондента "Дня" Михайла ВАСИЛЕВСЬКОГО начальник Волочиського райвідділу міліції Віталій Світана. У тому, що детективам вдасться вийти на слід телефонного "доброзичливця", він дуже сумнівається. Технічне оснащення місцевих пінкертонів не ліпше, ніж їх англійських колег за часів Шерлока Холмса... Безробіття не звинуватиш у смерті... Рівне. Працівники "швидкої допомоги", прибувши на квартиру, де мешкали 42-річний Микола Л. зі своєю 39-річною дружиною, були приголомшені. У спальні на підлозі лежала мертва дружина господаря квартири - Галина. За висновком медиків, вона була мертвою вже принаймні три доби. "Швидку", відчувши недобре, викликали сусіди, повідомляє кореспондент Володимир КОНЄВ.

Чоловік загиблої, котрий останні дні не просихав, довго не міг зрозуміти, що сталося. Згодом - уже на слідстві - він пригадав, як напередодні трагедії в його квартирі зібралися гості. Багато пили. Микола й Галина почали з'ясовувати стосунки. У п'яній гарячці чоловік заходився повчати жінку за допомогою кулаків. "Довівши" свою правоту, Микола Л. залишив у спальні побиту дружину й більше не цікавився її долею. А вона наступного дня померла від побоїв... За словами людей, котрі знали Миколу й Галину, подружжя жило... дружно, виховували двох дітей. Проте, втративши роботу, почали випивати. За неофіційними даними, сьогодні в Рівному третина населення фактично не має роботи. На думку представників правоохоронних органів, саме ця категорія людей потенційно схильна до скоєння злочинів. Паличка Коха поки за гратами... У місті Алчевську з'явився ще один осередок напруженості - міжобласна туберкульозна лікарня при колонії для утримання ув'язнених. Лікарня, розрахована на 450 ліжок, переповнена - ліжка розташовані трьома ярусами. Ще у березні 1997 року було видано наказ по МВС України про реконструкцію лікарні. Однак через брак коштів роботи проводяться дуже повільно. Ув'язнені зібрали підписи під листом до Президента, в якому змальовують ситуацію і звертаються з проханням закінчити реконструкцію лікарні якнайшвидше, довівши кількість ліжок для хворих до тисячі. Б'ють на сполох й алчевці. І для цього є серйозні підстави. Рідкі нечистоти потрапляють у загальну каналізаційну мережу, на міські очисні споруди. Обласна служба державного санітарного нагляду в свою чергу забороняє розширення стаціонару, доки не будуть побудовані та запущені локальні очисні споруди, повідомляє кореспондент "Дня" Алла АНТИПОВА. Постійна прописка в гуртожитку Із тридцяти тисяч житомирян, які "записані" в чергу на одержання державного житла, близько чверті проживає в гуртожитках провідних колись підприємств. Шанси що-небудь одержати як у гуртожитківців, так і в черговиків практично нульові. За останні чотири роки черга просунулася лише на кілька сотень номерів, а торік держава ощасливила "аж" 136 родин. Мешканці гуртожитку № 5 Житомирського ВАТ "Хімволокно" одержують ордери на постійне проживання і власними силами роблять ремонт, бо ніхто вже не сподівається мати інший дах над головою, повідомляє кореспондент "Дня" Валерій КОСТЮКЕВИЧ.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати