Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Футболіст №1

14 серпня, 00:00
Капітан нашої команди чудово бігав за м’ячем, але м’яча не бив, щоб не влучити, чого доброго, в свої ворота. Таке в футболі трапляється: вдариш у ворота, а вони, виявляються, своїми. Одного разу найкрасивіший гол сезону вимушений був поступитися місцем іншому, менш красивому, тому що виявився голом у свої ворота, що сильно знижувало його перевагу.

Наш капітан у свої ворота не забивав. І в чужі не забивав, не відрізняючи свої від чужих у стрімкій атаці. Але від м’яча капітан не відставав, весь час знаходився з ним поряд. І хто б не вдарив, і куди б не вдарив, — капітан вже тут як тут, біжить за м’ячем у потрібному напрямку.

Трибуни стрясалися від захоплення. Уболівальники — свої й чужі — влаштовували капітанові овації. В газетах друкувалися великі фотографії: капітан біжить за м’ячем. Тут же аналізувалися різноманітні епізоди; одного разу, наприклад, капітан через усе поле біг за м’ячем і біг би й далі, але далі вже були ворота. Й капітан дуже технічно не вдарив м’яча, що було особливо до речі, враховуючи, що ворота виявилися своїми. Газети говорили й про заслуги воротаря, який вчасно взяв м’яча, буквально знявши його з ноги свого капітана, але при цьому газети висловлювали впевненість, що в останній момент капітан все ж ухилився б від м’яча, як вже ухилявся багато разів.

Всесвітня асоціація уболівальників визнала капітана футболістом №1. Головними рисами його гри були названі стрімкість, нестримність, натиск і безстрашна обережність.
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати