Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Empty Title

29 березня, 00:00
Shorts News КОРОТКО / Столиця Будівельному буму передує виставковий Без навмисної помпи, однак за напливу великої кількості держчиновників у Києві стартувала міжнародна спеціалізована виставка "Будівництво та архітектура". Вона проводиться в рамках програми "Київські міжнародні контрактові ярмарки". На двох поверхах та арені столичного Палацу спорту виставили свою продукцію понад 140 експонентів із Німеччини, Швеції, Італії, США, Великої Британії та інших країн. Однак домінують не іноземці. Вітчизняних фірм-учасників, як запевняють організатори, - 95%. Примітно, що захід включає в себе не лише демонстрацію усіляких будівельних матеріалів, обладнання та провідних технологій, але й проведення декількох науково-практичних семінарів.
У своїх виступах під час відкриття виставки керівництво міської адміністрації активно передрікало будівельний бум у столиці. Відзначалося, що кожного тижня на містобудівній раді Києва затверджується 5 - 6 проектів будівництва. Скільки з них при цьому втілиться в життя, не було сказано. Жовтневий палац запрошує на дитячі шоу Якщо в період зимових канікул школярів навперебій закликали різноманітні "ялинки", то про весняне дозвілля учнів потурбувалося лише декілька театрів, а також Міжнародний центр культури та мистецтв. У суботу, 29 березня, тут відбудеться благодійницький концерт "Юні таланти дарують вам". Перед глядачами виступлять хор "Веснівка", танцювальні ансамблі "Вітерець", "Горлиця", гімнасти школи Дерюгіних, артисти цирку на сцені, багато інших цікавих виконавців. Ртуть на Оболоні: водопровід реабілітовано Прокурор Мінського району порушив кримінальну справу з факту попадання ртуті до житлового будинку №32 на Оболонському проспекті. Водопровідна версія її проникнення сьогодні повністю відкидається: Як сказала "Дню" головний санврач району Елла Вербич, було зроблено близько 200 аналізів води. Результат негативний. "Проглянено все датчики бойлерної, - повідомив редакцїї нач. Штабу ГО району Володимир Муцир - вони повністю справні. У пробах повітря, взятих в під`їзді і квартирах будинку, всі показники в нормі. Виняток - квартира №44, де перевищення парів ртуті склало від 1,7 до 2,3 разів. Тут проведено демеркуризацію".
Закінчено роботи з демеркуризації і в будинку №22 на вул. Севастопольській, де 13 лютого в шахті ліфта знайдено кілограм ртуті. За словами заст. нач. Міської оперативно-рятувальної служби Олега Грибанова, парів ртуті в шахті не знайдено. В штабі ГО Дарницького району інформацію підтвердили з тією обмовкою, що в будинку в будь-якому випадку буде проведено капремонт.
Попри все деякі мешканці будинку ще вимагають незалежної експертизи: адже дуже часто, за їх словами, - ледь не двічі на день - ліфт обробляють якимось розчином.
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати