Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чи хворітиме Україна на холеру цього року?

17 травня, 00:00

Пам'ятаючи, що 1995 року в південних областях України не вщухала холера й інші кишкові захворювання, санітарні служби Миколаївської, Одеської областей, Криму та міста Севастополя проводять аналізи грунту й води - як морської так і питної. Перші невтішні дані вже надійшли до столиці з Миколаївської області, де позаторік був епіцентр захворювань на холеру.

Санітарні лікарі Миколаєва свідчать, що "у водну акваторію міста не припиняють скидати стічні води з Галіцинівських очисних споруд і з насосних станцій каналізації. На берегах річок і лиманів містяться 10 несанкціонованих звалищ сміття й відходів. Через відсутність фінансування не ведеться будівництво каналізаційного колектора та 12-ти насосних станцій у Рибаковській зоні відпочинку".

Виявлено, що 20 % проб води в річках і водоймах області не відповідають гігієнічним вимогам за бактеріологічними показниками й 34,4 % - за хімічними...

Прокоментувати ситуацію кореспондент "Дня" попросив заступника начальника Головного санітарно-епідеміологічного управління Міністерства охорони здоров'я України Анатолія Падченка:

- Минулого року Бог нас милував. Спалаху холери в України не було. Проте не тому, що ситуація в південних районах змінилася на краще... Адже в Миколаївській області Південний Буг і лиман, як були забруднені - такими й лишилися. Не кращі справи в Херсонській, Одеській областях, у Бердянську, Мелітополі. Не можна ж позакривати пляжі, забороняючи людям купатися в спеку, як робили це в минулого року. Усі державні програми, постанови й розпорядження уряду (а їх було останнім часом не менше п'яти) залишаються на папері, бо не підкріплені фінансово. Наприклад, лише місту Севастополю, де з 1144 метрів водопроводу й каналізації на 100 відсотків зношені 300 метрів, на їхню заміну треба виділити 11 млн. грн.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати