Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У США через кібератаку кілька великих газет вийшли із запізненням

30 грудня, 16:52
Фото з відкритих джерел

У США 29 грудня через кібератаки із запізненням вийшли кілька великих газет, що належать видавничому дому Tribune, в тому числі Los Angeles Times, The Chicago Tribune і The Baltimore Sun.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Була порушена робота й інших видань, які друкують в тих самих друкарнях, що і Los Angeles Times, - йдеться в тому числі про призначені для західного узбережжя США випуски The New York Times і Wall Street Journal.

28 грудня в комп'ютерних мережах Tribune виявили вірус, який поширився на платформи, призначені для публікації контенту в інтернеті і підготовки друкованих версій газет. Вихід газет у суботу в середньому затримався на кілька годин.

Як повідомляє Los Angeles Times, фахівці переконані, що кібератака була здійснена з-за кордону. Поки, проте, немає даних, хто саме за нею стоїть - закордонна держава або якесь хакерське угруповання.

У заяві корпорації Tribune мовиться, що інформації про викрадення персональних даних підписників немає. Джерело в корпорації заявило, що метою кібератаки було порушити роботу комп'ютерних систем, а не викрасти дані.

Міністерство внутрішньої безпеки США почало розслідування інциденту.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати