Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові відкрилася велика виставка про Революцію гідності

19 лютого, 13:44

До вшанування 7-річниці подій на Майдані у Львові цього тижня проходить велика кількість тематичних заходів. Одним із них стало відкриття в Будинку офіцерів виставки  «Революція гідності: спалахи пам’яті».

Експозиція розташована на двох поверхах. В ній є особисті речі учасників Революції гідності – прапори, бронежилети, балаклави, вервички, каски, бити тощо. Крім того, облаштовані спеціальні місця, зокрема медичний пункт, які показують, як функціонували певні внутрішні структури Майдану під час революції.

«Для нас, для рідних Героїв Небесної сотні дуже важливо, що тут сьогодні зібралась така велика кількість людей. Ми зробили цю виставку для того, щоб показати, наскільки різноманітною була Революція гідності. Там були різні люди: різного соціального статусу, різних політичних поглядів, з різними талантами. Тому наша виставка має різні відділи, які відображають різні моменти революції. Сподіваємось, ця виставка буде цікавою для вас», — наголосила керівниця Музею Гідності, який організував дану виставку, Андріана Дигдалович.

Також відвідувачам показали фотографії Максима Дондюка з особистої колекції Сергія Фоменка (лідера гурту «Мандри»), київських фотографів Юрія Чефонова та Володимира Кліщевського, російського фотографа Дмитрія Серебрякова та фото з колекції учасника Революції гідності, львів'янина Олега Трайдакала.

До експозиції долучився також Львівський історичний музей, у фондах якого зберігаються автентичні речі зібрані на Майдані. На виставці є книги з колекції Львівської обласної бібліотеки для юнацтва імені Романа Іваничука, Будинку офіцерів та Музею Гідності. Тематика книжкової експозиції - Революція гідності, окупація Криму та російсько — українська війна.

Виставка триватиме два місяці. За цей час будуть відбуватися екскурсії для школярів, покази документальних фільмів того періоду, а також дискусії, які допоможуть зберегти пам'ять про події Революції гідності та подвиг українських патріотів.

Павло Паламарчук, "День", Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати