Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вишгородський суд постановив стягнути з РФ шкоду на користь родини переселенців з Луганської області

14 серпня, 11:23
фото з відкритих джерел

У вівторок, 13 серпня, Вишгородський районний суд Київської області постановив стягнути з держави Російська Федерація шкоду на користь родини вимушених переселенців з Луганської області Валентини та Сергія Світличних. Позовна заява була підготовлена юридичною командою руху «Сила права».

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті команди руху "Сила права".

Ціна позову громадян України проти держави-агресора складає 2 187 633,92 грн., з них 2 138 034,08 грн. (або 70 тисяч євро) – компенсація моральної шкоди та 49599,84 грн. (або 1623,92 євро) – компенсація майнової шкоди, заподіяної родині Російською Федерацією внаслідок збройної агресії проти України та окупації частини території Луганської області нашої країни.

Родина Світличних вимушена була покинути окупований Алчевськ у липні 2014 року та з того часу мешкає у Вишгороді. Боротьбу з агресором на юридичному фронті Валентина та Сергій, разом з «Силою права», розпочали у листопаді 2015-го. Результатом 19-місячної судової епопеї стало рішення Верховного Суду України у складі колегії суддів Касаційного цивільного суду – судді-доповідача Юлії Черняк, суддів Бориса Гулька, Дмитра Луспеника, Сергія Хопти та Олени Білоконь – від 14 березня 2018 року. Суд задовольнив заяву Світличних про встановлення юридичного факту їх вимушеного переселення з території Луганської області внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України та окупації частини території України.

«Рішення вищої судової інстанції на користь Світличних дозволило нам перейти до другого етапу юридичного наступу – подання позовної заяви на стягнення з РФ шкоди, – зазначив Голова руху «Сила права» Андрій Сенченко. – Ми щиро дякуємо судді Вишгородського районного суду Київської області Глібу Чіркову за професіоналізм та чітку проукраїнську позицію. Кожне таке рішення – влучний постріл в агресора. Нагадаю, що звернутися до будь-якого суду країни з аналогічними заявами, підготовленими нашою юридичною командою, може кожен громадянин України».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати