Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зурабов припускає можливість помилки при розрахунку газової формули для України

12 вересня, 17:23

Посол Росії в Україні Михайло Зурабов припустив, що російські розрахунки формули ціноутворення на газ для України, які лягли в основу контракту в 2009 році, могли бути помилковими. Про це він заявив в інтерв'ю «РБК-Україна».

«Припускаємо таке», - сказав він.

При цьому він також висловив думку, що й українські розрахунки, згідно з якими Україна платить Росії за газ на 200 доларів за 1 тис. кубометрів більше, ніж європейські країни, також є невірними.

«Вони вважають, що ціна на газ для України на 200 доларів перевищує ціну для Німеччини та Італії. Ми допускаємо, що розрахунки, які були зроблені експертами, можуть мати неточності », - сказав Зурабов.

Посол також закликав зважити всі аргументи, перш ніж оскаржувати газові контракти в суді.

«Потрібно розуміти, що розгляд такого питання в судових інстанціях абсолютно не виключає того, що рішення не буде винесено на користь українського заявника. І що в позовній заяві з української сторони не буде достатніх підстав для перегляду контрактів», - зазначив він.

Нагадаємо, Україна просить Росію переглянути газовий договір 2009 року, проте Росія наполягає на тому, що ціна газу справедлива.

5 вересня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна буде виконувати контракти із закупівлі та транзиту газу, укладені в 2009 році між НАК «Нафтогаз Україна» і ВАТ «Газпром», до тих пір, поки не буде досягнута домовленість про їх зміну.

Джерело: ТОВ ТРК «Радіо-Ера»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати