Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Закон про вибори народних депутатів змінювати не будуть, — стверджує Литвин

12 березня, 13:02

Закон про вибори народних депутатів змінювати не будуть. Про це в ході погоджувальної ради заявив спікер Верховної Ради України Володимир Литвин, інформує РБК-Україна.

"Я ще раз підтверджую свою позицію, що ми прийняли закон про вибори народних депутатів. Ми досягли компромісу, і його руйнувати не варто", - сказав він.

Литвин вважає, що прийнятий закон про вибори народних депутатів влаштовує опозицію і більшість, тому внесення змін до закону недоцільно, а чутки про такі наміри "безпідставні".

Раніше нардепи звернулися до КСУ з поданням про відповідність Конституції норми закону "Про вибори народних депутатів" про подвійне балотування кандидатів у депутати.

Нагадаємо, вибори у Верховну Раду України, згідно з чинним законодавством, повинні відбутися в 2012 році. 17 листопада 2011 року закон "Про вибори народних депутатів України" був прийнятий Верховною Радою. Законом передбачається встановити п'ятипроцентний прохідний бар'єр і змішану (пропорційно мажоритарну) систему. 225 депутатів обираються за пропорційною системою в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі за виборчими списками кандидатів у депутати від політичних партій і 225 депутатів обираються за мажоритарною системою відносної більшості в одномандатних виборчих округах.

Джерело: РБК-Україна

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати