Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Японія починає запуск двох зупинених атомних реакторів

04 липня, 11:30

Влада міста Генкай в японській префектурі Сага дозволила запуск двох реакторів атомної електростанції "Генкай", зупинених після аварій на АЕС "Фукусіма-1".

Відповідне рішення, як повідомляє агентство "Кіодо", було прийнято мером міста Хідео Кішімото.

АЕС "Генкай" стала першою станцією, щодо якої було прийнято рішення про перезапуск. Для того щоб воно було здійснене, необхідна санкція губернатора префектури Сага Ясуси Фурукава. Губернатор уже заявив, що питання буде вирішено в середині липня 2011 року.

В результаті землетрусу і цунамі, що відбулися в Японії в березні, на станції "Фукусіма-1" вийшли з ладу системи охолодження реакторів. Це призвело до витоку і суттєвого підвищення рівня радіації навколо станції. Околиці "Фукусіма-1" були оголошені забороненою зоною. Системи охолодження вдалося запустити лише наприкінці червня.

Після аварії на всіх японських АЕС були проведені перевірки. Фахівці визнали доцільною призупинення 35 з 54 реакторів на території країни. Велика частина з них вимагала докладного профілактичного огляду. Як повідомлялося раніше, два реактора "Генкай" пройшли перевірки ще у квітні, разом з реакторами станцій "Такахама" і "Міхама", однак місцева влада не поспішала з рішенням про перезапуск реакторів.

Джерело: LB.ua

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати