Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Суд над Юлією Тимошенко перенесено

06 липня, 17:45

Суддя у справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Родіон Кірєєв відмовив захиснику в ухваленні клопотання щодо свого відводу, передає кореспондент УНН. Крім того, суд оголосив перерву до 10 години ранку 7 липня. При цьому суддя забов'язав захисника Ю.Тимошенко Миколу Титаренка повідомити підсудну про час та місце проведення наступного засідання суду.

Крім того, суддя наголосив, що клопотання захисника Ю.Тимошенко Миколи Титаренка про його відвід не містить належних і підтверджених даних, які б свідчили про наявність підстав для відводу.

Нагадаємо, раніше захисник екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко Микола Титаренко вдруге заявив клопотання про відвід судді Родіона Кірєєва. Про те, що захиснику Ю.Тимошенко відмовили у відводі судді Родіона Кірєєва стало відомо після перерви у засіданні, що тривала до 16:50.

Ще раніше, у зв’язку з порушенням судової дисципліни суддя наказав вивести із зали засідань Печерського суду народного депутата від БЮТ Євгена Суслова. Нардепи вчинили опір діям міліціонерів, які намагалися вивести їхнього колегу із зали засідань.

Для того, щоб народний депутат покинув залу засідань, Р.Кіреєв оголосив технічну перерву на 30 хвилин. Після цього до зали Печерського суду увірвалися близько 10 працівників МВС і така ж кількість працівників підрозділу "Беркут", аби вивести із зали засідань Є.Суслова. Між міліціонерами, журналістами і нардепами зчинилася бійка. Нардепа таки вивели із зали засідань.

З приводу цих подій Ю.Тимошенко під час технічної перерви заявила журналістам, що працівники спецпідрозділу "Беркут" отримали доручення від міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова, якому Президент України Віктор Янукович доручив, щоб працівники "Беркуту" "штурмували" засідання Печерського районного суду.

"Ви тільки що натравили на спокійних людей в залі засідань суду десятки озброєних "беркуртівців". Ви не суддя – ви нелюд". Про це під час судового засідання сказала лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. Суддя попросив вивести її із зали суду.
Ю.Тимошенко залишила приміщення суду у супроводі міліції.

Як повідомляв УНН, сьогоднішнє pасідання розпочалося винесенням зауваження суддею Р.Кірєєвим підсудній, викликом швидкої допомоги для депутата М.Косіва та тимчасової заборони проводити фото- і відеотрансляцію судового засідання на період допиту свідків.  

Джерело: УНН

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати