Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ісламський світ святкує завершення Рамадану

30 серпня, 18:40

Священний для мусульман місяць посту та молитов завершився зі сходом молодого місяця. Свято розговіння Ід аль-Фітр наймасштабніше відзначили на центральній площі Каїра – Тахрір.

Тисячі людей зібралися на майдані задля спільної молитви – уперше після лютневої революції. Для єгиптян нинішнє свято має особливий присмак – свободи.

Мохамед Махмуд:

“Ми вперше святкуємо Ід аль-Фітр на площі Тахрір, ми почуваємося вільними і щасливими, що нарешті позбулися режиму Мубарака”.

Алаа Ахмед Мостафа:“Нарешті свобода. Я бажаю всім єгиптянам щастя і здоров‘я. Нехай Аллах охороняє нас усіх і нехай ми ніколи не втратимо здобутої свободи”.

Центром святкувань в Єрусалимі стала мечеть Аль-Акса. Палестинські лідери молилися за здобуття державності. За тиждень лідер автономії Махмуд Аббас має намір подати заявку до ООН про визнання Палестини як держави.

В Афганістані, де за останній рік почастішали напади терористів, просили Аллаха про мир та припинення насильства. Вважають, що саме на Ід аль-Фітр Аллах послав пророку Магомету перші рядки Корану. Після місяця суворого посту, коли заборонено їсти і пити у денний час доби, мусульмани святкуватимуть три дні.

Джерело: Euronews

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати