Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Внаслідок санкцій заморожено близько 60% золотовалютних резервів рф - Трасс

06 квітня, 13:19
Фото Reuters

У результаті впровадження санкцій Заходу проти РФ заморожено 350 мільярдів доларів російських золотовалютних резервів, що становить близько 60% їхнього обсягу.

Про це повідомила міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс під час візиту до Варшави, передає Суспільне.

Зазначається, що станом на 25 березня у РФ було 604 мільярди доларів у закордонних резервах, що на 38,8 мільярда менше, ніж до початку повномасштабного вторгнення в Україну. Трасс наголосила, що Заходу терміново потрібно йти далі, щоб завдати ще більшої шкоди російській економіці.

"Єдиний спосіб припинити цю війну – це програти Володимира Путіна в Україні", – заявила вона.

Очільниця британського МЗС додала, що хоча російські війська зазнали поразки під час першого штурму Києва, їх наміри та амбіції не змінилися.

"Ми бачимо, як сили Путіна націлені на схід і південь України, з таким же безрозсудним нехтуванням життям мирного населення та їхньою національністю", – сказала Трасс.

За даними видання, Росії знадобиться менш як рік, щоб вичерпати решту валютних резервів, до яких вона може отримати доступ. При цьому зазначається, що на практиці РФ використовує кошти, отримані від закупівлі російського газу в Європі через "Газпромбанк", для отримання іноземної валюти та підтримки рубля.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати