Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Борги по зарплаті перевищили три мільярди

04 листопада, 15:03
Фото: Голос.UA

Заборгованість по виплаті заробітної плати в Україні становить понад 3 мільярди гривень.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі сказала заступник голови Конфедерації вільних профспілок України Наталія Левицька.

"На жаль, українці змушені виїжджати працювати за кордон. За різними даними, працюють за кордоном від 4 до 7 мільйонів українців. Це дуже велика цифра. Ми стикаємося з тим, що навіть цілі бригади, колективи їдуть працювати за кордон, тому що тут не виплачують заробітну плату. На сьогодні заборгованість по заробітній платі складає понад 3 млрд грн. Це дуже велика цифра. І це тільки офіційна статистика. А якщо ми подивимося на неофіційні дані, то цифра по заборгованості буде вище на майже 50% ", - сказала Левицька.

Вона також нагадала, що у 2020 році набирає чинності міграційний закон Німеччини, згідно з яким спрощуються правила працевлаштування в Німеччині для іноземців з-за меж Європейського Союзу.

"Хочу ще сказати про те, що у 2020 році Німеччина відкриває свій ринок праці. І ми бачимо, що все більше, можливо, українців будуть їхати працювати до Німеччини, тому що там заробітна плата вище, ніж в інших країнах. І це загроза для наших робочих місць, оскільки ми зараз стикаємося з тим, що дуже важко знайти кваліфікованих працівників ", - зазначила Левицька.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати