Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У НАТО повідомили про збільшення участі України і Грузії в навчаннях

04 квітня, 14:16
Ілюстративне фото

Нові ініціативи Північноатлантичного альянсу у відносинах з Україною і Грузією зміцнять їх сумісність з НАТО.

Про це йдеться в письмовій відповіді пресофісу НАТО на запит Укрінформу щодо подробиць пакету заходів, прийнятого в четвер на телеконференції міністрів закордонних справ країн Північноатлантичного альянсу, передає Укрінформ.

"Міністри закордонних справ НАТО прийняли подальші ініціативи, які зміцнюють партнерство з Грузією і Україною. Це є частиною відповіді НАТО на розвиток ситуації з безпеки в Чорноморському регіоні. Грузія зможе брати участь в проєктах, які були запропоновані Україні - таких як Регіональна програма безпеки авіаційного простору ( Regional Airspace Security Programme) і платформа НАТО - Україна з протидії гібридної війні (NATO-Ukraine Platform on Countering Hybrid Warfare)", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Україна зможе брати участь у заходах Школи з розбудови оборонних інституцій (Defence Institution Building School) і в діяльності Спільного центру навчання і оцінки НАТО - Грузія.

"Ми також збільшимо участь обох країн у навчаннях, які відбуваються під егідою країн-союзниць і НАТО в регіоні Чорного моря, для розвитку можливостей і взаємосумісності", - йдеться в повідомленні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати