Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Питання восьмого дня

03 березня, 16:25

Як притягти Путіна до відповідальності? – розмірковують юристи. Як його нейтралізувати? - думають політики. Як його ліквідувати? – будують плани військові. Інші мешканці континентів просто щиро бажають йому смерті.

Чи є варіанти вирішення світової проблеми? На що можна спертися у благородній місії?

В історичному букварі усунення головного символу Росії позначено піктограмою з перекресленою армією. Тобто спочатку розпадається армія, потім решта. Більше ста років тому цар Микола ІІ зрікся престолу, переконавшись - солдати вже не підкоряються йому. Розпад СРСР, що почався в 1991 році, став можливим завдяки деморалізації збройних сил, на утримання яких не вистачило грошей та продуктів. Армії, яких вигнали зі Східної Європи, розчинилися у народному гніві проти КПРС.

Путінська армія - продовжувач вікових традицій Росії. Корупція з православ'ям за царським зразком та показуха з надмірною вірою в залізо за радянським аналогом. У тому й іншому варіанті російський солдат був преторіанцем, відмовляючись служити тим, хто годував і дбав про нього. Що не виключало патріотичної риторики.

Путінський бункер - широке поняття. Він складається з багатьох шарів. На великій глибині сховався сам творець «російської величі», володар ликових кілець. Друге розмістилося над ним, це укриття соратників, таких, як він маразматиків-чекістів. Вони контролюють поліцейські та пропагандистські сили. Ще вище – армія чиновників та бенефіціарів режиму, які 30 років одержують високі дивіденди від торжества режиму. На четвертому рівні розташувалося віддане телевізору населення, яке здебільшого підтримує війну. Їхні вушні мембрани влаштовані так, що сприймають лише хвилі з глибини. Тому армія, що знаходиться на п'ятому рівні, ніколи не зможе похитнути нервові закінчення. Загине в Україні 5000 або 50000 не має значення, якщо голос із бункера проходитиме крізь описані шари. Все змінить напрямок сигналу. Якщо він почне розповсюджуватись від армії вниз по вертикалі влади, тоді можливі зміни.

Як відомо, Путін повинен «усіх переграти» за будь-якого результату подій. Кільця Росії переконують його: так, ти є наше царство, і світ без тебе не має сенсу. Правильно з точки зору цієї частини суші. Тому ніяка ракета не проб'є замкнений бункер всеросійськоє схованки, а тим більше думка зовні. А ось час проб'є. Ця апріорна характеристика світу може все. Так вона влаштована. Перемелює будь-які перешкоди і підкоряє собі все у світі. Включно з загрозами застосування ядерної зброї. Та світ поглядає на годинник Судного дня. Робить це давно, стежачи за стрілочками. І це теж категорія ймовірності та часу. Від нас вона мало залежить. Важливо думати про дев'ятий день замість екзистенційного апокаліпсису. Треба утихомирювати агресора.

Російська армія призовна і влаштована на зразок радянської. Вона теж має свій бункер. Генерали, старші та молодші офіцери, контрактники, солдати – всі розміщуються у різних шарах вертикалі, всі мислять не по-своєму. На самому дні сидять у теплі та ситості, на самому верху «спецоперують». Трупів верхніх має вистачити для звільнення від занять середніх шарів.

Принцип конструкції російської влади та армії гарний з одного боку, але поганий з іншого. Щоб дійти до верхніх рівнів, що сидять у бункері, треба передавати дуже потужний сигнал, інакше він не дійде. А не дійде, то все перестане працювати. Розрядкою путінської батареї зараз займаємося всі ми, підстьобуючи решту.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати