Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Росії відбувся чемпіонат із гри в дурня

18 червня, 00:00

14 червня в Москві відбувся фінал чемпіонату Росії з гри в підкидного дурня. За картярським столом зустрілися відомі російські політики й діячі культури. Серед них: президент Калмикії й керівник ФІДЕ Кирсан Ілюмжинов, чемпіон світу з шахів за версією ФІДЕ Анатолій Карпов, депутати Державної Думи Володимир Жириновський, Станіслав Говорухін, Артур Чилінгаров, письменник-гуморист Аркадій Арканов та ін.

Звання чемпіона Росії в цій грі вдалося зберегти кореспондентові відділу спорту газети "Комсомольская правда" 29-річному Альберту Міннуліну. У фінальному матчі до 5 перемог Міннулін обіграв із рахунком 5:1 31-річного Юрія Батагаєва - лікаря-епідеміолога окружної санепідстанції з селища Усть-Ординський (70 км від Іркутська).

Чемпіон світу з шахів Анатолій Карпов посів третє місце, обігравши в матчі за "бронзу" Вагіза Хідіятулліна - відомого в минулому футболісти, а нині президента профспілки футболістів і тренерів Росії.

Окрім барвистих призів і сувенірів із вибитим на них девізом турніру "Розумнішай, Росіє!", головний суддя змагань міжнародний гросмейстер Євген Васюков вручив чемпіону дві путівки на Канарські острови, де через півроку відбудеться черговий виїзний чемпіонат Росії. Путівки отримали також другий і третій призери.

Як повідомив Інтерфакс, що поставив перед початком фінального турніру на свою перемогу 1 мільйон 50 тисяч карбованців, повернув свої гроші, отримавши ще 1 мільйон 762 тисячі 500 карбованців за рахунок ставок інших учасників.

Володимир Жириновський, котрий заявив перед турніром, що "в політиці, як і в грі в карти, треба вміти блефувати", у першій же партії був звинувачений у шахрайстві. У переграній партії Володимир Вольфович програв.

По закінченні чемпіонату було оголошено, що московське казино "Космос" викликало чемпіона Росії 1997 року на поєдинок. Приз - 20 тисяч доларів. Проти чемпіона гратиме професійний гравець, ім'я котрого організатори мають намір тримати в таємниці. Матч передбачається провести у вересні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати