Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хитка платформа

Як в соцмережі відреагували на зірвану презентацію Національного майданчика примирення та єдності Сергія Сивохо
12 березня, 19:05

Якщо в перший раз презентацію платформи довелося скасувати через наступ російських окупаційних військ на Донбасі, то на цей раз організаторам таки вдалося зібратися. Проте захід був зірваний.

За даними поліції, у четвер близько 11.30 під час презентації Національної платформи примирення та єдності в Печерському районі Києва «група осіб розпочала сварку, під час якої штовхнули радника секретаря РНБО Сергія Сивоху». Слідчі за цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, а співробітники поліції затримали 15 осіб. «Десятьох уже опитали, встановили їхні анкетні дані, взяли пояснення і відпустили», — заявили в Печерському райуправлінні поліції Києва четвер (interfax.kiev.ua).

Представники «Нацкорпусу» заявили, що зірвали презентацію ветерани «Азова». В організації обурені тим, що «Сивохо називає війну з Росією «внутрішнім конфліктом», жодного разу не згадав у своїй промові про напад Росії на Україну». На відео з місця подій видно, як учасники бійки кричать на притиснутого до стіни Сивоху та зривають плакати презентації. Пізніше, коли він намагався піти, його збили з ніг.

Сам Сивохо, виступаючи на презентації платформи в четвер у Києві, сказав: «Національна платформа примирення і єдності — це не організація, не фонд — це центр, який об’єднує державні та громадські ініціативи навколо спільної ідеї національної єдності та розвитку країни». Він назвав основною метою існування Національної платформи примирення і єдності необхідність допомоги державним органам у виробленні стратегії реінтеграції окупованих територій.

Після виступу Сивохи представники Національної платформи примирення і єдності мали відповісти на запитання журналістів, однак слово взяв Сергій Тамарін, який назвався ветераном бойових дій, бійцем полку «Азов». Він назвав Сергія Сивоху ворогом України та всього українського. У відповідь на звинувачення Сивохо відповів, що одним із методів гібридної війни є ініціація внутрішнього конфлікту. Після словесної перепалки представники партії «Національний корпус» і ветерани підрозділу Нацгвардії «Азов» виштовхали Сивоху із зали, внаслідок чого він упав на підлогу.

Згодом у своєму «Facebook» він написав: «Декому мир не потрібен. Вони хочуть війни. Тому що війна — це бізнес і великі гроші. Вони зірвали презентацію, але не зупинять наш рух до миру. Ми продовжуємо нашу роботу й наш діалог. Спасибі всім, хто прийшов сьогодні! Журналістам, нашим однодумцям і партнерам! Мир нам».

Як відреагували на ситуацію у ФБ?

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати